Εξακολουθούν να αυξάνονται τα κρούσματα στο Ισραήλ

Περίπου 1.372 νέες υποθέσεις καταγράφηκαν στο Ισραήλ τη Δευτέρα, o υψηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαρτίου. Το ποσοστό των δοκιμών που επέστρεψαν με θετικό αποτέλεσμα ήταν 1,87% – καθώς και ο αριθμός των δοκιμών που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία ήταν 77.000 αριθμός ρεκόρ τεσσάρων μηνών.

Ταυτόχρονα, η αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας παραμένει περιορισμένη. Περίπου 62 άτομα βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση την Τρίτη το πρωί.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργού Υγείας Καθ. Nachman Ash είπε ότι μέσα σε δύο εβδομάδες το Ισραήλ θα μπορούσε να δει 2.000 νέες καθημερινές περιπτώσεις, καθώς και 30 νέους σοβαρά ασθενείς την ημέρα λίγο μετά, καθώς το ποσοστό των μολυσμένων ατόμων βρίσκεται στο 1,5% περίπου.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον καθηγητή Eran Segal, υπολογιστικό βιολόγο για το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann και σύμβουλο της κυβέρνησης, το ποσοστό ανέρχεται σήμερα στο 1,2% περίπου, σε αντίθεση με το 3,9% στο τρίτο κύμα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει εκτίναξη κρουσμάτων στις 20.000 ημερησίως για να υπάρξουν εκατοντάδες σοβαρές περιπτώσεις ταυτόχρονα.

Το Ισραήλ δεν κατέγραψε ποτέ τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε 24 ώρες στο παρελθόν – το υψηλότερο ήταν περίπου 10.000 σε περιορισμένο αριθμό ημερών στο αποκορύφωμα της πανδημίας, όταν υπήρχαν περίπου 1.200 σοβαροί ασθενείς, επιβαρύνοντας άνευ προηγουμένου το σύστημα υγείας. .

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το υπουργικό συμβούλιο θα συναντηθεί την Τετάρτη για να συζητήσει τη στρατηγική για τον περιορισμό της τρέχουσας εστίας.

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett και ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz αναμένεται να φέρουν πίσω το σύστημα πράσινης κάρτας για όλες τις εσωτερικές συγκεντρώσεις σε πάνω από 100 συμμετέχοντες, εκτός από το «Happy Badge» που θα τεθεί σε ισχύ για γάμους και πάρτι την ίδια ημέρα.

Και τα δύο συστήματα παρέχουν πρόσβαση σε τέτοιες συγκεντρώσεις μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ανακτηθεί ή με αρνητικό τεστ κοροναϊού που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες 72 ώρες.

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει το ζήτημα του αεροδρομίου, το οποίο θεωρείται κρίσιμο σημείο για τον περιορισμό της εισόδου μολυσμένων ατόμων και παραλλαγών στη χώρα.

Μιλώντας στη εβραϊκή ιστοσελίδα Ynet τη Δευτέρα, ο Horowitz επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύουν να κλείσουν το αεροδρόμιο.
«Πιστεύω ότι το μόνο διεθνές αεροδρόμιο στο Ισραήλ πρέπει να παραμείνει ανοιχτό», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα εκτός από θέματα υγείας.

Ταυτόχρονα όμως, ο Horowitz είπε ότι η κατεύθυνση που εξετάζουν είναι να απαιτήσει από οποιονδήποτε που επιστρέφει από το εξωτερικό να απομονωθεί για μια ορισμένη περίοδο, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή το καθεστώς ανοσοποίησης.

Προς το παρόν, η ελάχιστη περίοδος καραντίνας στο Ισραήλ είναι επτά ημέρες με αρνητικό τεστ στην αρχή της περιόδου και την έβδομη ημέρα, ωστόσο, σύμφωνα με αναφορά στα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, οι αξιωματούχοι υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να προτείνουν μικρότερο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για εμβολιασμένα / ανακτημένα άτομα από χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://kourdistoportocali.com/news-desk/exakoloythoyn-na-ayxanontai-ta-kroysmata-sto-israil-peripoy-1-372-ti-deytera/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments