Καλώς ήρθατε στη νέα μεσαιωνική Θρησκευτικό-επιστημονική Ευρώπη με κορωνίδα την Ελλάδα   

Θεός έδωκεν ανθρώποις επιστήμην, ενδοξάζεσθαι εν τοις θαυμασίοις αυτού ”. 

Ο Θεός δηλαδή έδωσε την επιστήμη στους ανθρώπους για να Τον δοξάζουν μελετώντας τα θαυμάσια έργα της Δημιουργίας Του.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν εμείς τα διαχωρίζουμε και τα αντιλαμβανόμαστε ως δύο αντίπαλα και αντιμαχόμενα στρατόπεδα. 

Όταν η πίστη, αυτονομείται από την επιστήμη καταλήγει σε Σκοταδισμό, και Ιερά Εξέταση, όπως συνέβη στην Μεσαιωνική Ευρώπη, κι όταν η επιστήμη αυτονομείται από τη Πίστη τότε η ίδια γίνεται είδωλο, θρησκεία και Ολοκληρωτισμός όπως συνέβη στη Σιοβετική Ένωση.

Ο διαχωρισμός και η διαμάχη επιστήμης και πίστης ουσιαστικά εκφράζει τη διάσπαση της Ψυχοσωματικής ανθρώπινης ολότητας. Όπως το Υλικό Σώμα είναι νεκρό δίχως την ψυχή, έτσι και η επιστήμη είναι νεκρά δίχως τη πίστη.

Πίστη είναι η πραγματικότητα που ελπίζω και η απόδειξη αυτών που δε βλέπω” μας λέει ο Απ. Παύλος.

Η επιστήμη δεν είναι στατική αλλά εξελίσσεται διαρκώς, με βάση τα πιστεύω και τις αμφισβητήσεις κάποιων σε εισαγωγικά τρελών και ανόητων επιστημόνων, τα οποία ενώ στην αρχή μπορεί να θεωρούνται φαντασία, αργά ή γρήγορα αποδεικνύονται πανηγυρικά εις πείσμα των πολλών.

Για παράδειγμα μερικοί τέτοιοι τρελοί που εκτόξευσαν την επιστήμη αλλά συκοφαντήθηκαν από τη πλειοψηφία των συναδέλφων τους ήταν ο Αινστάιν, ο Ιερέας φυσικός Λεμαίτρ και ο Σέρβος φυσικός Τέσλα. 

Οι χθεσινοί τρελοί που συκοφαντήθηκαν είναι η σημερινοί ιδιοφυείς που όλοι αναγνωρίζουν. Και γιατί τους συκοφάντησαν ; Γιατί τους ξεβόλευαν από τον καναπέ της επιτυχίας, της δόξας, του χρήματος και της σιγουριάς πως γνωρίζουν τα πάντα. Αν θέλετε να βρείτε τους ιδιοφυείς του μέλλοντος ψάξτε τους τρελούς του παρόντος. 

Μόνον με την πίστη και την αμφισβήτηση των λίγων προχωρά ο κόσμος, και την επιστήμη να έπεται συνήθως αρκετά καθυστερημένα και να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η πια επιστημονικά αποδεδειγμένη γένεση του σύμπαντος κόσμου εκ του μηδενός μέσω μια κβαντικής διαταραχής του απόλυτου κενού

Όποιος επιθυμεί να εντρυφήσει του προτείνουμε να παρακολουθήσει ομιλίες – διαλέξεις του φυσικού και ιερέως π. Ειρηναίου Δεληδήμου.

Ακόμη και μια ομάδα ποδοσφαίρου κατεβαίνει στο γήπεδο γιατί πιστεύει πως θα κερδίσει, και όχι γιατί της παρέχεται κάποια επιστημονική απόδειξη για τη νίκη. 

Πίστη λοιπόν σημαίνει αγώνας και ελπίδα

Η ΔΙΣ με τη εγκύκλιο που εξέδωσε, απόδωσε Ιερό χαρακτήρα στην επιστήμη δηλώνοντας απόλυτη υπακοή και εμπιστοσύνη σε αυτήν.

Για πρώτη φόρα λοιπόν στην Ιστορία, η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει Θρησκευτικότητα στην Επιστήμη, η οποία λειτουργεί και πορεύεται ξεκάθαρα με κανόνες Ιεράς Εξέτασης, αφορίζοντας τους μη υπάκουους πιστούς σε αυτήν, μέσω του κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμού τους, καταδικάζοντας τους σε θάνατο μέσω της ανεργίας και της μη πρόσβασης τους στα είδη πρώτης ανάγκης.

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα Ιεράς Εξέτασης αποτελεί η επίθεση της συνδικαλίστριας τηλεοπερσόνας Παγώνη μέσω μιας πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, στον αδερφό του τραγουδιστή και νοσούντα από Covid Αγγελόπουλου με αφορμή το μη εμβολιασμό της οικογενείας τους.

Δείτε το σχετικό video.

Παγώνη σε αδερφό Αγγελόπουλου: Σας παρακαλώ να προβληματιστείτε με αυτά που είδατε στο νοσοκομείο! – YouTube

Καλώς ήρθατε στη νέα μεσαιωνική Θρησκευτικόεπιστημονική Ευρώπη με κορωνίδα την Ελλάδα.   

Παναγιώτης Ι. Ν.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σελίδα μας

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments