Μόρφου Νεόφυτος: Έτσι θα συμβεί παντού

«Γεμίζουν τους ανθρώπους της εποχής μας. Και είναι πράγματι η εποχή μας προφητική και αποκαλυπτική. Αλλά είναι φοβερή για αυτούς που δεν έχουν Χριστό. Όταν αγωνίζεσαι να μετανιώνεις καθημερινά και να κλειδώσεις τον άτακτο νου μέσα σε μια καθαρή καρδιά όπως θέλει ο Χριστός αυτό ακούγεται, το λέει ο στο όρος Θαβώρ ο Θεός Πατήρ. Τότε έρχεται το Άγιο Πνεύμα και φυγαδεύει το φόβο.

Λυπούμαστε που κάηκαν τα δέντρα στη βόρεια Εύβοια που τόσα πολλά μας πρόσφερε αυτή η περιοχή και το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Δεν θρηνούμε. Γιατί ξέρουμε τι θα πει αγιότητα. Τι θα πει Όσιος Δαυίδ και τι θα πει Όσιος Ιάκωβος. Εφρικίασε ο σατανάς από τη δύναμη αυτών των δυο αγίων που τόσους ανθρώπους έχουν επηρεάσει να αγαπήσουν τον Χριστό. Και σου λέει αφού δεν μπορώ να τους χαλάσω, ας χαλάσω το μοναστήρι.

Επαρασταθήκανε οι άγιοι, όχι οι δυο, εικοσίδυο και βάλε γύρω από το μοναστήρι. Ούτε τα παρεκκλήσια και τα ξωκλήσια δεν κατάφερε να κάψει. Έγλυψε λίγο τους τοίχους. Και κάηκαν χιλιόμετρα. Και όλα τα βουνά γύρω. Και το μοναστήρι έμεινε εκεί, μάρτηρας της αγιότητας, κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Έτσι θα συμβεί παντού. Να το ξέρετε, όχι μόνο με φωτιές. Και με άλλα. Όπου υπάρχει Χριστός, δεν υπάρχει φόβος. Χριστός μεθ ημών, στήτω. Έτσι θα λέτε. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με.

Αν δυσκολεύομαι να αγαπήσω το Χριστό, Χριστέ μου αξίωσε με να σε αγαπήσω. … όλη η υπόθεση είναι μια, αγαπήσεις Κύριο τον Θεό σου εξ όλης της ψυχής σου, εξ όλης της ισχύος σου.

Και  ποιος είναι ο Θεός σου, ο Ων, ο Χριστός. Αγάπησες τον Χριστό, αγάπησες και τον Πατέρα του και το Άγιο Πνεύμα. Αυτά πάνε μαζί. Για αυτό η έννοια σας η πρώτη να είναι, Χριστέ μου αξίωσε με να σε αγαπήσω, βοήθα με να σε αγαπήσω.

Και με αυτόν τον τρόπο άμα βοηθάτε και κανέναν άνθρωπο, που δεν έχετε συμφέροντα από αυτόν και να τον βοηθάτε κρυφά να μη φαίνεται να μη το ξέρει κανείς, τότε να δείτε που θα σας επισκεφτεί ο Χριστός…»

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: http://www.immorfou.org.cy/speeches-mitropoliti/2418-om6821.html

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments