Για να πνίξεις έναν λαό χρειάζεσαι δύο χέρια

Οι οπαδοί του Σύριζα το γνωρίζουν;;

Αν όχι ας το διαβάσουν οπότε θα έχουν δύο επιλογές.

1. Να πάψουν να είναι οπαδοί.

2. Αν συνεχίσουν να σταματήσουν να χύνουν αυτοί και οι ηγεσίες τους κροκοδείλια δάκρυα.

—— Για να πνίξεις έναν λαό χρειάζεσαι δύο χέρια——–

Στον παλαιό Ποινικό Κώδικα ο εμπρησμός δασών ξεκινούσε ως κακούργημα και προέβλεπε ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 έτη.

Μάλιστα η αυστηρότητα του νομοθέτη για την τιμωρία των εμπρηστών και την αποτροπή νέων εγκληματών ήταν τέτοια που ρητώς προβλεπόταν ότι η ποινή δεν μπορούσε να μετατραπεί ούτε να ανασταλεί και ακόμα και η έφεση δεν έδινε την δυνατότητα σε κάποιον να μείνει εκτός φυλακής.

Με απλά λόγια εάν έκανες εμπρησμό δάσους με τον παλαιό Ποινικό Κώδικα τιμωρούσουν για κακούργημα και έμπαινες φυλακή.

Παράλληλα, ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας προέβλεπε και αύξηση αυτών των ποινών εάν καιγόντουσαν πολλές εκτάσεις, γινόταν η πράξη με ιδιοτέλεια κέρδους, οπότε και το πλαίσιο ποινής έφτανε τα 20 χρόνια.

Σε περίπτωση δε θανάτου ανθρώπων η ποινή μπορούσε να ήταν ισόβια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Ποινικό Κώδικα μετέτρεψε την απλή μορφή του εμπρησμού από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Δηλαδή, προέβλεψε ποινή για όποιον καίει δάση μόλις 3 ετών, από 5-10 που ίσχυαν και τα οποία, επειδή αφορούν πλημμεληματική ποινή, στην πραγματικότητα δεν εκτίονταν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την κακουργηματική μορφή μόνο στις επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά πάλι με χαμηλότερο πλαίσιο ποινής αφού το ανώτατο όριο της κάθειρξης φτάνει τα 15 και όχι τα 20 έτη του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα.

Με απλά λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το έγκλημα του εμπρησμού δασών στην απλή του μορφή βαρύ κακούργημα όπου ο εμπρηστής έμπαινε αμέσως μετά την καταδίκη του στη φυλακή με πολυετή κάθειρξη (5-10 έτη) και το έκανε πλημμέλημα με ποινή φυλάκισης μόλις 3 ετών που δεν εκτίεται.

Δημήτρης Σκουτέλης

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1640926586097651&id=100005409768250

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments