Παυλάκης: Όσο πιο γρήγορα γίνει lockdown, τόσο καλύτερα

Για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών αλλά και τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία προελαύνει μίλησε στον Σκαι, ο ερευνητής ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης, με αφορμή τα κορονοπάρτι που διοργανώθηκαν τις τελευταίες ημέρες έκανε έκκληση να τηρήσουν όλοι τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, και να μην γίνονται εκδηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερμετάδοση του ιού. 

Παράλληλα, μιλώντας για τη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι «θα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός καθώς μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα» και προειδοποίησε ότι «σταματά μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα».

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι». Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη. 

«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», ξεκαθάρισε.

Τέλος, σημείωσε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%».

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/170372_koronoios-paylakis-na-theoreitai-neos-ios-i-metallaxi-delta-stamata-mono-me-lockdown

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments