Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα με το μεταναστευτικό

Για το αν ήταν αναμενόμενες οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και την ανησυχία της Ευρώπης για την αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατρεπτικό Δελτίο» ο καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης.

Εάν δούμε στα σύνορά μας τις επόμενες μέρες Αφγανούς, θα το έχει σχεδιάσει ο Ερντογάν

Για τα νέα δεδομένα που φέρνει στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας η κρίση στο Αφγανιστάν μίλησε στην ΕΡΤ ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Φίλης.

«Κατά βάση η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να δώσει καμία εμπιστοσύνη στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κ. Ερντογάν, διότι κάθε στιγμή προσπαθεί να βρει οποιαδήποτε ευκαιρία υπάρξει για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα μας, γιατί αυτός είναι και ο βασικός του στόχος» σημείωσε ο κ. Φίλης.

Ο καθηγητής Γεωστρατηγικής τόνισε ότι «εάν δούμε στα σύνορά μας τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες Αφγανούς, αυτό θα είναι απολύτως σχεδιασμένο από τον κ. Ερντογάν», χρησιμοποιώντας κάποιους από τους 500.000 έως 800.000 Αφγανούς, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στην Τουρκία.

«Εάν ο κ. Ερντογάν θελήσει, μπορεί να μας δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα» είπε ο Γιώργος Φίλης.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγές:

http://www.freepen.gr/2021/08/blog-post_882.html

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/7728883/giorgos-filis-ean-doume-sta-synora-mas-tis-epomenes-meres-afganous-tha-to-echei-schediasei-o-erntogan 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments