Εφιάλτης η πανδημία στο Άγιον Όρος: Στους 31 ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η πανδημία στο Αγιον Ορος. Χτες πέθαναν ακόμα δύο μοναχοί.

Η αναλυτική καταγραφή των περιστατικών όλο το διάστημα της πανδημίας στην Αθωνική Πολιτεία σοκάρει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματικός αριθμός των νεκρών σε όλες τις μονές φτάνει τους 31!

Ακόμα κι αυτός ο αριθμός όμως των θυμάτων του κορωνοϊού δίνεται με επιφύλαξη αφού υπάρχουν πολλοί μοναχοί που εγκαταβιούν απομονωμένοι σε σκήτες και κελλιά στο Αγιον Ορος, αφοσιωμένοι μόνο στα λατρευτικά τους καθήκοντα, για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση και αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και να απομακρυνθούν από το χώρο τους…

Η καταγραφή που έχουν κάνει μονή-μονή, αγιορείτες για τους νεκρούς του κορωνοιού στο Αγιον Ορος έχει ως εξής;

Αγία Αννα – 3 νεκροί Νέα Σκήτη – 1 νεκρός Καρυές – 4 νεκροί Ι. Μ. Κωνσταμονίτου – 7 νεκροί Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονα (Ρωσικό Μοναστήρι) – 3 νεκροί Ι.Μ. Γρηγορίου – 2 νεκροί Μικρά Αγία Αννα – 3 νεκροί Ι.Μ. Διονυσίου – 2 νεκροί Σκήτη Ιβήρων – 1 νεκρός Υπό κατάληψη μονή Εσφιγμένου – 5 ζηλωτές νεκροί

Χτες στην Αθωνίκη Πολιτεία κατέγραψαν άλλες δύο απώλειες από τον κορωνοϊό. Ο μοναχός Μάξιμος Μόσχος από το Κελλί της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στην περιοχή των Καρυών, συγγραφέας βιβλίων για την Παναγία άφησε μοναχός άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου έχοντας νοσήσει από κορονοϊό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο π. Μάξιμος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ παράλληλα καθυστέρησε να δεχθεί ιατρική βοήθεια. Ο π. Μάξιμος υπήρξε μέλος της πρώτης συνοδείας του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού.

Ο π. Μάξιμος ήταν πολύ γνωστός εντός και εκτός Αγίου Ορους, και είχε δική του σελίδα στο ίντερνετ μέσα από την οποία διέθετε και τα εκκλησιαστικά βιβλία που είχε γράψει. Ηταν αντεμβολιαστής και αρνούνταν πεισματικά να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ο δεύτερος μοναχός, επίσης αντεμβολιαστής, που εκοιμήθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είναι ο μοναχός Αθανάσιος, ηλικίας 71 ετών, από τα Βουλευτήρια της Αγίας Άννας. Οι σοροί των δύο μοναχών θα μεταφερθούν στο Άγιο Όρος σήμερα για να τελεστεί στην συνέχεια η νεκρώσιμος ακολουθία.

Το Αγιον Ορος έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα της πανδημίας αφού μόνο περίπου το 30% – 40% των μοναχών έχει εμβολιαστεί ενώ το 60% – 70% παραμένουν ανεμβολίαστοι. «Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι σε σκήτες και σε κελιά στο νότιο Άγιο Όρος, όπου ζουν μόνοι τους οι μοναχοί ή σε ομάδες έως 3-5 μοναχών και όπου δεν υπάρχει ιατρική φροντίδα, καθώς στα μοναστήρια συμβαίνει κάποιος μοναχός να είναι και γιατρός», δήλωσε πρόσφατα ο πολιτικός διοικητής του Αγλιου Ορους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Σημείωση Χώρας: Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη στο Άγιο Όρος επικρατεί απόλυτος διχασμός για το εμβόλιο μεταξύ των μοναχών και οι περισσότεροι το αρνούνται.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.makthes.gr/efialtis-i-pandimia-sto-agion-oros-stoys-31-o-pragmatikos-arithmos-ton-nekron-apo-koronoio-476729 Εύρης Τσουμής

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments