Κούβελας: Δεν έχουμε ιδέα αν η τρίτη δόση είναι πιο δραστική ή πιο τοξική

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας μίλησε την εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Από το καλοκαίρι σε τοποθετήσεις μου, αναφερόμουν σε όλη την βιβλιογραφία που είχα στα χέρια μου, και όχι μόνο στην δημοσιευμένη βιβλιογραφία, αλλά επειδή έτυχε να είμαι αξιολογητής ευρωπαϊκής χώρας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ξέρω και άλλα στοιχεία, για τα οποία έχω υπογράψει εμπιστευτικότητα, άρα δεν μπορώ να ανακοινώσω.

Αυτό λοιπόν που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως αυτή την στιγμή έχουμε ‘lack of evidence – έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων’ για την τρίτη δόση. Δεν έχουμε ιδέα αν είναι πιο δραστική ή πιο τοξική. 

«Να θυμίσω ότι δημιουργούνται κάτι αντισώματα που ευθύνονται για τις θρομβώσεις. Για αυτά δεν κάνουμε κουβέντα, ενώ υπάρχουν πολλές δημοσιευμένες εργασίες. Να θυμίσω ότι κάνουν υπέρ φλεγμονές, υπάρχουν πρόσφατα άρθρα. Και έχουμε και άρθρα που λένε ότι επηρεάζουν τους μηχανισμούς διόρθωσης του dna , σε πολύ μεγάλα περιοδικά. Για αυτά όμως δεν γίνεται κουβέντα. Και αναφερόμαστε σε αυτά τα προϊόντα λες και μπορούμε να τα χορηγήσουμε σε όλο τον κόσμο, σαν να χρησιμοποιούμε ταλκ για τα χέρια.

Δεν υπάρχουν εγκρίσεις για την τρίτη δόση και το ξέρω πολύ καλά. Είναι μια σύσταση για τους ανοσοκατεσταλμένους η τρίτη δόση και όχι για το γενικό πληθυσμό, τα παιδιά ή άνω των 50 ετών. Αυτή είναι η απόφαση των οργανισμών, 

Επί της ουσίας μιλάμε για προϊόντα τα οποία δεν καλύπτουν την προσδοκία μας, δεν καλύπτουν αυτό που όλοι πρεσβεύουν το τοίχος ανοσίας, γιατί αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει και εκτός από ότι συνεχίζουν να νοσούν και να πεθαίνουν άνθρωποι εμβολιασμένοι, έχουμε και κάτι άλλο παράδοξο που είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, η αύξηση της γενικής θνησιμότητας από κάθε αιτία, το οποίο επίσης δε το βλέπουμε.

Δεύτερον οι ιατρικοί σύλλογοι σε όλο τον κόσμο επιφορτίζονται με το ιερό καθήκον να ενημερώνουν τον ιατρικό κόσμο πώς και πότε υποβάλλουν κίτρινη κάρτα σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΆ προϊόντα, κάτι που επίσης δεν έχουμε στη χώρα μας. Αυτά λοιπόν είναι λάθη πολιτικής και επιστημονικής διαχείρισης τα οποία δεν ξέρω πότε θα τα μάθουμε και πότε θα αποφασίσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Είναι τεράστιο λάθος να μη ξέρουν οι γιατροί τι θα κάνουν θα σπίτια, είναι τεράστιο λάθος τη μέρα που κολλάει ο ασθενής να ξεκινάνε κορτιζόνη και αντιβιοτικό, δεν ξέρω γιατί αυτό έχει κυκλοφορήσει και επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μια σημαντικά ανεπιθύμητη που μπορεί δυνητικά να οφείλεται στον εμβολιασμό δεν την αναφέρουν με κίτρινη κάρτα.

 

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.el.gr/nea-taxh/nea-ypervomva-gia-to-emvolio-kai-tin/      

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments