Π. Κουρουμπλής: Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Ντροπή σας

Στιγμές έντασης καταγράφηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε το λόγο στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2022 και αναφερόμενος στη μελέτη των ιατρών καθηγητών κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχουν θνητότητα 87%, αποκάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «δολοφόνους».

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. Η εν λόγω αναφορά προκάλεσε σάλο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να φωνάζουν «ντροπή»!

«Αυτό είναι ντροπή σε εσάς», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Απόστολος Αβδελάς, προσπαθούσε μάταια προς στιγμήν να επαναφέρει την τάξη, ζητώντας από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει. Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

Μάλιστα παρενέβη ο πρόεδρος της συνεδρίασης και ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει.

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ

Π. Κουρουμπλής: Έχω δικαίωμα να μιλάω κ. πρόεδρε

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ ανακαλέστε.

Π. Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου! Ο Μαρκόπουλος φωνάζει, να ανακαλέσει!

Μαρκόπουλος (βουλευτής ΝΔ): Τον είπα λαϊκιστή που πουλάει πόνο.

Π. Κουρουμπλής: Ότι και να κάνετε είστε υπόλογοι για αυτό που συντελείται! Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος! Πέθαναν άνθρωποι άδικα. Το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Πρόεδρος: Μη προκαλείτε και κλείστε.

Π. Κουρουμπλής: Έχω δικαίωμα να μιλήσω δεν έχει δικαίωμα να με διακόψει κανείς.

Πρόεδρος: Αυτό που σας λέω εγώ, ο κανονισμός της βουλής το λέει. Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων

Π. Κουρουμπλής: Ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά.

Πρόεδρος: Το σβήνω εγώ.

Παίρνοντας εν συνεχεία το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι οι βουλευτές έγιναν μάρτυρες μιας «αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους. Η Βουλή του ζητάει να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο».

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/8118299/entasi-sti-vouli-o-panagiotis-kouroublis-apokalese-tous-vouleftes-tis-nd-dolofonous?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments