Το πρόβλημα πια δεν είναι ο κ.Μόσιαλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει….

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ψηφίστηκε παλαιότερα ο ρατσιστικός Νόμος, αλλά μάλλον εφαρμόζεται επιλεκτικά!

Όταν θίγονται χριστιανοί, ο Νόμος αυτός πάει… περίπατο.

Ουδέποτε λήφθηκε υπόψη στα lockdown λ.χ. ή στο κλείσιμο των ιερών Ναών κλπ. Είναι γνωστά αυτά και τα έχουμε πει επανειλημμένως.

Τούτες τις Άγιες ημέρες όμως, εμφανίστηκε ο αλιβάνιστος κ. Μόσιαλος και χλεύασε την πίστη μας. Είναι δυνατόν να ήταν θέμα «χιούμορ», όπως προσπάθησε να τον δικαιολογήσει ένας… σύντροφος; Όχι κύριοι.

Τα Χριστούγεννα είναι η μητρόπολη των εορτών, κατά τον ιερό Χρυσόστομο. Είναι από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Αυτό δεν το γνώριζε ο κ. καθηγητής; Αν δεν το γνώριζε, όφειλε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το ατόπημά του, μιας και εμφανίστηκε σε συστημικό τηλεοπτικό σταθμό.

Και τι απήντησε ο εν λόγω κύριος; Αφού αυτοεγκωμιάστηκε για τον αγώνα του κατά του κορονοϊού  και τόνισε δραματικά τις επιπτώσεις του ιού στην ανθρωπότητα και αφού “θεολόγησε” για την υπέρτατη αξία της ζωής  τονίζοντας με έμφαση ότι αυτή αποτελεί θεμελιώδη αξία της ορθόδοξης Πίστης, μετά από παρατήρηση του …αδέκαστου δημοσιογράφου ότι δεν απήντησε επί της ουσίας, κατέληξε ότι βρισκόμαστε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος όπου ισχύει ο ορθολογισμός.

Δεν καταδέχθηκε ευθεία απάντηση. Μάλλον δεν είχε την τόλμη να την αρθρώσει. Δεν ζήτησε συγνώμη που πρόσβαλε την Παναγία που σέβονται και λατρεύουν εκατομμύρια Χριστιανοί ( ορθόδοξοι αλλά και καθολικοί). Είπε τις αρλούμπες του και μάλιστα με ύφος!

Βλέπετε πως σκέπτεται ένας επιστήμονας του επιπέδου του κ. Μόσιαλου, ένας δήθεν προοδευτικός άνθρωπος, ένας ευρωπαϊστής;

Είναι σαφές και ολοφάνερο: Επιστήμη γιαυτόν είναι να μιλάει για πράγματα που δεν γνωρίζει, προοδευτικότητα είναι να προσβάλλει και να υβρίζει την πίστη των άλλων και ευρωπαϊσμός είναι  να υποκρίνεται από δειλία τη χρήση της σάτιρας και του ψευτο-ορθολογισμού του για να πλήξει τη διαφορετική άποψη.

Τελικά κάτι τέτοια χρειάζονται για να αποκαλύπτονται οι «ασυμπτωματικοί« ρατσιστές ακυρώνοντας de facto την κίβδηλη επιστημοσύνη τους.

Όμως το κακό στην περίπτωση του κ. Μόσιαλου είναι ότι γνώριζε. Ήξερε πολύ καλά και  τι έκανε και τι έλεγε. Και βέβαια εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι πιστεύει και ποια είναι τα θρησκευτικά  «πιστεύω», του εν λόγω κυρίου. Για μας μετά την συνέντευξη του δεν τίθεται πια θέμα «Μόσιαλου», αλλά θέμα επιλογών του κ. Πρωθυπουργού.

Ο κ. καθηγητής είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Χλεύασε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, εξύβρισε δόγμα της Εκκλησίας μας, προσέβαλε ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού που αγαπά την Εκκλησία και τιμά την Γέννηση του Χριστού και οι κύριοι της κυβέρνησης δεν μπήκαν καν στον κόπο να τον επαναφέρουν στην τάξη! Αν το έκανε αυτό με επίκεντρο τον Μωάμεθ θα πάθαινε των παθών του τον τάραχο! Αλλά που να το τολμήσει;

Το πρόβλημα πια δεν είναι ο άθεος και υβριστής καθηγητής, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει. Είναι να απορεί κανείς!

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.exapsalmos.gr/2021/12/26/to-provlima-pia-den-einai-o-k-mosialos-alla-o-k-mitsotakis-pou-ton-prostatevei-kai-den-ton-apopempei/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments