Το Πανεπιστήμιο Πατρών έστειλε εξώδικο στον Φαρσαλινό και κάνει ένορκη διοικητική εξέταση για τον Πουλά

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας: «Το Πανεπιστήμιο έχει κάνει εξώδικο στον κ. Φαρσαλινό να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο του ερευνητή και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών γιατί δεν είναι ο κ. Φαρσαλινός. Για τον κ. Πουλά το Πανεπιστήμιο κάνει τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες,. Υπάρχει Επιτροπή Δεοντολογίας, υπάρχει και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εγώ δεν μπορώ να απαγορεύσω στον καθένα να εκφράζει την προσωπική του άποψη. Όμως εγώ δεν μπορώ να επιτρέψω την ύβρη και την συκοφάντηση συναδέλφων»!

Σε σχέση με την αναφορά που έχει καταθέσει ο κ. Πουλάς για το περιβόητο φάρμακο το οποίο δόθηκε στον νευροχειρουργό Φώτη Τζωρτζίδη, ο κ. Μπούρας αποκάλυψε πως έχει κληθεί και εκείνος για μάρτυρας από τον πταισματοδίκη και μάλιστα καταθέτει την προσεχή Τετάρτη 19 Ιανουαρίου»! Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζίδης είχε δηλώσει πως «είναι αδιανόητο να μιλάμε για γιατρούς που δίνουν το φάρμακο σε έναν ασθενή και όχι σε άλλον και ότι αν αυτό συνέβαινε θα είχε παρέμβει ο εισαγγελέας».

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Γώγος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις και ανέφερε: «Ο κ. Τζωρτζίδης έπαιρνε ένα σύνολο αντιϊκών φαρμάκων που υπήρχαν την εποχή εκείνη. Επειδή επιδεινώθηκε η κλινική του εικόνα του προτάθηκε και συμφώνησε  να πάρει ανοσοτροποποιητικό φάρμακο, το tosilizomab (τοσιλιζουμάβη). Δίνεται ενδοφλέβια σε ασθενείς με έντονη φλεγμονή και βαριά αναπνευστική νόσο. Δινόταν από την αρχή της πανδημίας αλλά με πρώιμη έγκριση χορήγησης. Πλέον δίνεται ευρέως και σύμφωνα με οδηγίες που υπάρχουν από διεθνείς εταιρείες αλλά και από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων. Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε  δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, ήταν σε πρώιμο στάδιο. Από εκεί και πέρα επιβεβαιώθηκε η σημαντική δράση του φαρμάκου σε μερικές ομάδες ασθενών οι οποίες παρουσίαζαν έντονο φλεγμονώδες σύνδρομο με αναπνευστική επιβάρυνση. Δόθηκε και δίνεται σε ευρεία κλίμακα  σε ασθενείς που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή τη στιγμή δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και στην Πάτρα, και στην Ελλάδα και παγκοσμίως»!

Ο κ. Φαρσαλινός μιλώντας χτες στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» δήλωσε:

Καταρχάς να ευχηθώ περαστικά στην αδελφή μου που έκανε την δεύτερη δόση στις 8 Δεκεμβρίου και από χτες διαγνώστηκε με covid και συμπτώματα. Ως επιστήμονες έχουμε ηθική υποχρέωση να συζητούμε με τους πολίτες και να τους πείθουμε με βάση την αλήθεια. Όχι με βάση την πολιτικοποίηση της επιστήμης ή κάνοντας ψευδή πολιτική. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Και όσοι δυσαρεστούνται με το γεγονός ότι λέμε την αλήθεια. Και θα πρέπει να προσέχουν και πάρα πολύ στο τι λένε. Διότι, εκφράζω την προσωπική μου άποψη και δεν εκφράζω κανενός άλλου, ούτε συναδέλφου, ούτε φορέα με τον οποίο έχω μια συνεργασία ως εξωτερικός συνεργάτης. Όταν όμως έκανα πάρα πολλές δημοσιεύσεις και συνεχίζω να κάνω για το διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, δεν είχε αντίρρηση το Πανεπιστήμιο να χαρακτηρίζομαι ως συνεργάτης. Όταν το 2020 ανακηρύχτηκα ένας από τους 6.500 επιστήμονες στο κόσμο με την μεγαλύτερη παγκόσμια απήχηση ως προς τις ετεροαναφορές, δεν υπήρχε καμιά αντίρρηση να εμφανίζομαι ως συνεργάτης, εξωτερικός, άμισθος, άμισθος το τονίζω, ως υποψήφιος διδάκτωρ. Και ως εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος μοριακής βιολογίας και ανοσολογίας, που είναι και ο κ. Πουλάς.  Τώρα που εστάλη ένα εξώδικο, από το Πανεπιστήμιο να μην αναφέρομαι ως συνεργάτης. Εγώ το δέχομαι και θα δεχτώ και να με αποβάλλουν. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, είμαι άμισθος εξωτερικός συνεργάτης, είμαι υποψήφιος διδάκτωρ. Αν θεωρούν ότι δεν είναι ερευνητική δουλειά αυτό που κάνω τότε θα πρέπει να συζητήσουμε και τις δεκάδες δημοσιεύσεις που  έχω με το όνομα της Πάτρας, αλλά και το γεγονός ότι ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου ήμουν όταν ανακηρύχθηκα high riset researcher. Επίσης να τονίσω ότι έχω κάθε δικαίωμα να μιλώ για την πανδημία, διότι έχω και master δημόσιας υγείας από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Πατρών. Άρα αυτό με κάνει ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας. Με δυο πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έχω μια σχέση άμισθης συνεργασίας ως εξωτερικός συνεργάτης. Δεν έχω καμιά αντίρρηση τα πανεπιστήμια αυτά να με αποβάλλουν από την άμισθη σχέση συνεργασίας. Καταλαβαίνετε όμως ότι επειδή είναι άμισθη δεν αισθάνομαι και ιδιαίτερη πίεση από αυτό. Επίσης δεν θα φταίω εγώ αν ο καθένας που το ακούσει είναι μια έμμεση προσπάθεια λογοκρισίας, δεν θα το πω εγώ, θα το σκεφτεί όμως πολύ φοβάμαι, ο καθένας, ο οποίος θα ακούσει αυτή την ιστορία.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγές:

https://politeianews.gr/apokalypsi-politeias-palioi-gnorimoi-oi-antiemvoliastes-kathigites-farsalinos-kai-poulas/

https://flamis.gr/apokleistiko-stin-antepithesi-to-panepistimio-gia-antiemvoliastes-exodiko/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments