Γουργουλιάνης: Δεν ξέρουμε αν τα εμβόλια θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες-Μαγιορκίνης: Δεν θα επιτευχθεί ανοσία-Και οι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν ξανά-Τζανάκης: Δεν είμαστε σίγουροι σε αυτή την παρτίδα πόκερ αν θα είναι νικητής ο ιός ή εμείς

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, δήλωσε ξανά πως οδεύουμε προς το τέλος της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον, γεγονός που φαίνεται να γίνεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, ενώ έκανε μία δήλωση, η οποία πρέπει να συζητηθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, καθώς προέρχεται από έναν καθηγητή, ο οποίος φιλοξενείται συνεχ΄ς στα μέσα ενημέρωσης, καθώς αποτελεί υπέρμαχο της άποψης πως τα εμβόλια είναι «το μοναδικό όπλο που υπάρχει κατά της πανδημίας».

Ερωτηθείς σχετικά από τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι «μέχρι τώρα δεν μπορούμε να έχουμε ειλικρινείς απαντήσεις για το αν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό».

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ;;;

ΓΙΑΤΙ Η «ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΣ», ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ RAFALE, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60, ΕΦΟΣΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!

Όσο για τον κ. Γουργουλιάνη μάλλον δεν έχει πληροφορηθεί για περιστατικά που καταγράφονται, αυτόν τον έναν χρόνο, παγκοσμίως, πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα, σε άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο, ασχέτως αν έχει αποδειχθεί ή όχι αν οι θάνατοι συνδέονται με το σκεύασμα. ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

O Γ. Μαγιορκίνης ομολογεί ότι μας κορόιδεψαν: «Δεν θα επιτευχθεί η ανοσία – Και οι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν ξανά»

Επί σχεδόν δύο χρόνια οι «ειδικοί» της κυβέρνησης «πούλησαν» το «παραμύθι» στους Έλληνες ότι εάν εμβολιαστεί το 70% θα κτιστεί το «τείχος ανοσίας» και γι’ αυτό το λόγο έφεραν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Τώρα, αφού βλέπουν ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι τους ενέπαιξαν κάνουν στροφή 180 μοιρών και λένε… «συγγνώμη λάθος», όμως παρά την παραδοχή τους συνεχίζουν να παίρνουν τα ίδια μέτρα!

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, είπε ότι η ανοσία της αγέλης δεν μπορεί να επιτευχθεί, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μία ελπίδα που είχαν αναπτύξει οι «ειδικοί» αρχικά.

«Η αποστειρωτική ανοσία στον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας» σημείωσε ο ίδιος, καθώς όπως επεσήμανε, κάποιος που έχει νοσήσει με κορωνοϊό, μπορεί να ξανακολλήσει τρεις – τέσσερις μήνες μετά.

«Το σενάριο της ανοσίας της αγέλης δεν υφίσταται και δεν θα επιτευχθεί» τόνισε ο ίδιος.

«Είχαμε μια ελπίδα αρχικά» ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα χαρακτηριστικά της νόσου, αλλά και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας, ειδικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, επεσήμανε ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, έχουν μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία.

Επομένως, τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην Όμικρον.

«Μετά από δύο – τρεις μήνες, είτε έχεις εμβολιαστεί, είτε έχεις νοσήσει, η πιθανότητα να κολλήσεις, αλλά ελαφριά, ανεβαίνει πάνω από 50%, αν και εφ’όσον έλθεις σε επαφή με τον ιό» ανέφερε ακόμα ο κ. Μαγιορκίνης.

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα, ο ίδιος εκτίμησε ότι πιθανότατα θα βρισκόμαστε «σε αρκετά καλύτερη κατάσταση και καλύτερα από τώρα».

Θα είναι ενδεχομένως «σε καλύτερο επίπεδο από το περυσινό Πάσχα», όπως είπε.

Τέλος, για τον αριθμό των θανάτων το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης στους άνω των 60 ετών.

Τζανάκης: «Δεν είμαστε σίγουροι σε αυτή την παρτίδα πόκερ αν θα είναι νικητής ο ιός ή εμείς»

Την ώρα που έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τέσσερις διασωληνώσεις λόγω της παραλλαγής Όμικρον στο Νοσοκομείο Αττικόν, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να την υποτιμούμε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ o καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε: «Γίνονται εισαγωγές. Κάποιοι θα νοσήσουν βαριά, ιδίως αν είναι ανεμβολιάστοι ή που δεν έχουν κάνει την 3η δόση. Στο νοσοκομείο έχουμε 3 διασωληνωμένους με την Όμικρον. Σε κάποιους ανεμβολίαστους είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει σοβαρή νόσο».

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι για τη νέα μετάλλαξη που ανησυχεί τους επιστήμονες: «Δεν γνωρίζουμε πολλά για την Όμικρον 2 ή όπως αλλιώς την ονομάσουν, αν είναι πιο επικίνδυνο στέλεχος από την Όμικρον».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη δεν πρέπει να εφησυχάζουμε λόγω της λιγότερο επικίνδυνης παραλλαγής του κορωνοϊού.

«Ο ιός διεξάγει ένα γενετικό πόκερ με εκατομμύρια παρτίδες. Ο ιός παίζει ρώσικη ρουλέτα. Δεν είμαστε σίγουροι σε αυτή την παρτίδα πόκερ ποιος θα είναι νικητής», ανέφερε σχετικά.

Μιλώντας για τις μολύνσεις που παρουσιάζονται σε πλήρως εμβολιασμένους είπε ότι δεν υπάρχει περιστατικό που να έχει πάει άσχημα.

«Συνήθως τους νοσηλεύουμε σε κλινικές κορωνοϊού, χωρίς να έχουν συμπτώματα» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν περιστατικά από ανθρώπους που έχουν ποικίλα συμπτώματα: κόπωση, διαταραχής ύπνου, ανοσμία, πονοκέφαλοι κ.λπ. που μειώνουν την καθημερινή ποιότητα ζωής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό παρουσιάζονται μακροχρόνια προβλήματα υγείας ακόμα και σε αυτούς που νόσησαν ελαφρά και εμφανίζουν μετέπειτα προβλήματα στους πνεύμονες.

Αναφερόμενος στα παιδιά αποκάλυψε ότι «1 στα 5.000 παιδιά ή 1 στα 10.000 που θα νοσήσει θα εμφανίσει το οξύ σύνδρομο, το υπέρ φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών με κυρίως επίπτωση και επίδραση στα ενδοθήλια των αρτηριών της καρδιάς και άλλων ζωτικών οργάνων με συνέπεια να διακυβεύεται η μακροχρόνια υγεία των παιδιών. Η μεγάλη αγωνία είναι αν δύο ή τρεις εβδομάδες μετά τη νόσηση να μην το εμφανίσουν. Ευτυχώς αντιμετωπίζεται».

Σχολιάζοντας τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ανέφερε ότι είναι το μίνιμουμ αυτών που χρειάζονται καθώς η πανδημία εξαπλώνεται στην κοινωνία: «Μάλλον έχει αρχίσει μια μικρή ύφεση στα κρούσματα. Δεν είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός των κρουσμάτων. Θα αργήσουμε να δούμε αυτή την επίδραση στους διασωληνωμένους. Η πανδημία υποβόσκει στην κοινωνία. Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι αντιπροσωπευτικός γι’ αυτό και έχουμε πολλές εισαγωγές».

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγές:

https://www.pronews.gr/ygeia/1050679_gmagiorkinis-i-anosia-tis-agelis-den-mporei-na-epiteyhthei

https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/den-mporoyme-na-xeroyme-ypervomva/

https://www.tanea.gr/2022/01/20/greece/tzanakis-den-eimaste-sigouroi-se-ayti-tin-partida-poker-an-tha-einai-nikitis-o-ios-i-emeis/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments