Μετάλλαξη Όμικρον: 15χρονος διπλά εμβολιασμένος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ανησυχία και αγωνία επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση της υγείας 15χρονου μαθητή που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, επιδεινώθηκε και λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας μπήκε εσπευσμένα στην εντατική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μαθητής της β’ Γυμνασίου παρουσίασε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να το βάζουν στην εντατική. Το παιδί παρουσιάζει αναπνευστική ανεπάρκεια, χωρίς ακόμα να έχει διασωληνωθεί. Ο μικρός ασθενής νόσησε πριν από λίγες μέρες και τα συμπτώματα από τη δεύτερη μέρα άρχισαν να είναι έντονα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το παιδί, που είναι εμβολιασμένο με τις δυο δόσεις, εμφάνισε μυοκαρδιοπάθεια και για αυτό μπήκε στην Εντατική. 

«Είναι 15μιση χρόνων, έχει ταυτοποιηθεί ότι έχει Covid Όμικρον», είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ.

«Για λόγους περισσότερο στενής παρακολούθησης οδηγήθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αύριο μάλλον θα επιστρέψει στην απλή κλινική Covid για την αποθεραπεία. Είναι από τα σπάνια περιστατικά που συμβαίνουν. Αν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάστασή του θα ήταν πολύ χειρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση του παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν το παιδί είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, πλην όμως δεν έχει διασωληνωθεί.

«Παρακολουθείται στενά, η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί παρακολουθούν πολύ στενά το παιδί, ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης αλλά υπάρχει επιφυλακτικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Εκτός από τον 15χρονο, στο ίδιο νοσοκομείο, νοσηλεύονται άλλα 7 παιδιά με κορωνοϊό.

Nεότερη ενημέρωση: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του ιού αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του 13χρονου αναφέροντας ότι ”Μίλησα με τον συνάδελφο τον Καθηγητή Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τον κύριο Γαλανάκη που έχει το παιδί. Το παιδί δεν έχει σημαντική αναπνευστική ανεπάρκεια, δεν έχει αναπνευστική ανεπάρκεια. Εμφάνισε μυοκαρδίτιδα. Μπήκε στη Μονάδα κυρίως προληπτικά για τον έλεγχο αυτής της μυοκαρδίτιδας. Και θα πω ότι ευτυχώς που ήταν εμβολιασμένο και ευτυχώς που είναι «Όμικρον» γιατί και τα δύο είναι πολύ καλοί προγνωστικοί παράγοντες. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο κύριος Γαλανάκης εντός 24 ωρών μάλλον θα γυρίσει πίσω στην κλινική.”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, βαριά νοσήσαντες με «Όμικρον» βρίσκονται ήδη σε ΜΕΘ των νοσοκομείων.

«Στο Αττικόν, από τα 11 δείγματα που στάλθηκαν, οι 7 ασθενείς πάσχουν από Δέλτα και οι 4 από Όμικρον. Καλούμε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην παίρνει στο χαλαρό τη μετάλλαξη Όμικρον».

Και η γενικότερη κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικόν όμως είναι ασφυκτική.

Δεκάδες κρεβάτια είναι στοιχισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Οι γιατροί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και το παραμικρό σημείο του νοσοκομείου για να περιθάλψουν ασθενείς.

«Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, εντός των μονάδων βρίσκονται 610 ασθενείς όταν οι διασωληνωμένοι είναι 683. Με δεδομένο ότι στις ΜΕΘ υπάρχουν και ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι, 70 με 80 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

«Το 2021 νοσηλεύσαμε 450 διασωληνωμένους ασθενείς και ως τώρα έχουμε εισαγάγει περίπου 40. Κανένας από αυτούς δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος και ανοσολογικά επαρκής», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, κάποιοι από τους ασθενείς ήταν πλήρως ανεμβολίαστοι, κάποιοι ήταν εμβολιασμένοι αλλά είχε περάσει καιρός από την τελευταία δόση, ενώ κάποιοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι αλλά είχαν σοβαρά ανοσολογικά ελλείμματα.

Την ίδια στιγμή, σοκάρει η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη ότι μπορεί να κολλήσει κάποιος ξανά κορονοϊό ακόμα και 3 μήνες μετά την ανάρρωσή του.

«Θα πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η αποστειρωτική ανοσία στον κορονοϊό δεν είναι κάτι το οποίο είναι ούτε εφικτό ούτε διαρκές. Δηλαδή μετά από 3 – 4 μήνες μπορεί κάποιος να κολλήσει ξανά αφότου έχει κολλήσει.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγές:

https://www.infokids.gr/kriti-ores-agonias-gia-13xrono-me-koron/

https://www.evima.gr/ygeia/metallaxi-omikron-15chronos-dipla-emvoliasmenos-nosilevetai-se-meth/ 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments