Χάος στους δρόμους της Αθήνας-Αποσύρθηκαν λεωφορεία και τρόλεϊ-Έκλεισε η Αττική Οδός-Προβλήματα ηλεκτροδότησης και ακυρώσεις πτήσεων-«Έρχονται χειρότερα» προειδοποιεί ο Μαρουσάκης-Πιθανή αργία την Τρίτη για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στο χάος έχουν παραδοθεί οι δρόμοι της Αθήνας εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα, με χιλιάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί για ώρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες και να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Την ίδια ώρα, μεγάλα είναι τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς λίγο μετά τις 14:30 έγινε γνωστό ότι αποσύρονται όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προκειμένου να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια.

H λεωφόρος Κατεχάκη έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς τον Καρέα.

Ταυτόχρονα είναι κανονικός Γολγοθάς για τους οδηγούς η κίνηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κηφισίας, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, είναι σχεδόν αδιάβατοι.

Στο ύψος του Γέρακα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Tο μεσημέρι, η τροχαία με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι όλοι οι οδηγοί για να μετακινηθούν στην Αθήνα θα πρέπει να φορούν αντιολισθητικές αλυσίδες σε τουλάχιστον δύο τροχούς των οχημάτων τους, όταν βλέπουν χιόνι ή πάγο.

Χάος στην Αττική Οδό – Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί για ώρες

Τεράστια είναι τα προβλήματα στην Αττική Οδό, όπου τα αυτοκίνητα έχουν παραλύσει όχι μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά και στις εισόδους. Μάλιστα η Πυροσβεστική ζήτησε από την Αττική Οδό να κλείσουν όλοι οι είσοδοι προκειμένου να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση.

Πολλοί οδηγοί επισημαίνουν ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος να «μείνουν» από βενζίνη κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς όχι μόνο θα δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα οδικά δίκτυα, από σταθμευμένα ΙΧ, αλλά θα υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των οδηγών που δεν θα έχουν θέρμανση.

Όπως δήλωσε στο OPEN ο Άκης Παυλόπουλος που είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό, όλες οι λωρίδες είναι εγκλωβισμένες και δεν μπορούν να περάσουν ούτε εκχιονιστικά, αλλά ούτε κάποιο ασθενοφόρο αν χρειαστεί. Ο ίδιος σημείωσε πως την τελευταία μιάμιση ώρα έχει διανύσει λιγότερα από 500 μέτρα.

Το θέμα είναι πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους για ώρες ολόκληρες οδηγούς βρίσκονται και οικογένειες με παιδιά, με αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν την τραγικότητα της όλης κατάστασης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ακούγονται μωρά να κλαίνε, ενώ είδαν μέχρι και γυναίκες να λιποθυμούν!

Η ανακοίνωση της εταιρίας «Αττική Οδός ΑΕ» αναφέρει σχετικά: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

Επιπλέον η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. «Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν “διπλώσει” νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της «Αττική Οδός ΑΕ».

Προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες  – Θα χειροτερέψει η κακοκαιρία

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Κηφισίας, στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην Μαραθώνος, στη λεωφόρο Διονύσου και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και μάλιστα με ακόμα πιο έντονα φαινόμενα. Η Πολιτική Προστασία αλλά και όλοι οι φορείς επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να μετακινούνται εκτός αν υπάρχει τεράστια ανάγκη, ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι υποχρεωτικές ιδιαίτερα προς τα Βόρεια.

Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί

-14:07 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTHN Λ. ΠAN. KANEΛΛOΠOYΛOY AΠO TH ΣYMBOΛH THΣ ME THN Λ. MEΣOΓEIΩN KAI ΣTA ΔYO PEYMATA.

12.35 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTH Λ. EΛ. BENIZEΛOY (HΛIOYΠOΛH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO THN ΠΛATEIA 28HΣ OKTΩBPIOY ΠPOΣ THN ΠEP. KAPEA.

-12:25 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN E.O. OINOHΣ – MAΓOYΛAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY EPΓOΣTAΣIOY TITAN PEYMA ΠPOΣ BOIΩTIA. 2) ΣTHN E.O. MEΓAPΩN- AΛEΠOXΩPIOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO TO 12O XΛM. ΘEΣH ΛOYMΠA ΠPOΣ MEΓAPA. 3) ΣTHN Λ. ΠAN. KANEΛΛOΠOYΛOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO THN OΔO ΠINΔOY ΠPOΣ THN ΠEP. YMHTTOY.

-10:53 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1) ΣΤΗ Λ. ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 2) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΛΟΗΣ ΕΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 3) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΆΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ.

-10:30 ΛOΓΩ XIONOΠTΩΣHΣ YΠOXPEΩTIKH XPHΣH ANTIOΛIΣΘHTIKΩN AΛYΣIΔΩN 1) ΣTHN OΔO ΔEPBENOXΩPIΩN AΠO TO YΨOΣ THΣ KANTINAΣ ME THN EΠΩNYMIA ΘANAΣHΣ ΣTO PEYMA ΠPOΣ BOIΩTIA 2) ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN – ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ.

-09:50 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN OΔO ANAΣTAΣEΩΣ (ΠAΠAΓOY) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TA KOIMHTHPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO. 2) ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH. 3) ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.

-08:50 ΛOΓΩ XIONOΠTΩΣHΣ ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN ΛEΩΦOPO ΠAPNHΘOΣ AΠO TO YΨOΣ TOY TEΛEΦEPIK KAI ΣTA ΔYO PEYMATA. 2) ΣTHN OΔO ΔIONYΣOY AΠO TO YΨOΣ TOY 414 ΣNEN ΠPOΣ TON AΓ. ΠETPO. KAI 3) AΠAΓOPEYΣH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN ΦOPTHΓΩN ΣTHN Π.E.O. AΘHNΩN – ΘHBAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY ΠPATHPIOY YΓPΩN KAYΣIMΩN CYCLON PEYMA ΠPOΣ ΘHBA.

Τεράστια προβλήματα στα ΜΜΜ

Αποσύρονται όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στα αμαξοστάσια, σύμφωνα με νέα οδηγία του ΟΑΣΑ προς τους οδηγούς. Πλέον είναι λίγα οδικά μέσα που παρέμεναν ακόμα στους δρόμους εξυπηρετώντας κυρίως γραμμές του κέντρου βρίσκονται ήδη καθ΄οδόν προς τα αμαξοστάσια. Επιπλέον, όλες οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ Κορίνθου – Ευβοίας και Θηβών αποσύρονταν ήδη στα αμαξοστάσια.

Την ίδια στιγμή σοβαρές αρρυθμίες εμφανίζονται ήδη και στην κυκλοφορία των μέσων σταθερής τροχιάς. Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχει ήδη ανακοινώσει ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Παράλληλα η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη. Επιπλέον για διάστημα περίπου μίας ώρας το Τραμ προσωρινά τερμάτιζε στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας, ενώ λίγο πριν τις 12.30 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε όλο το δίκτυο και οι συρμοί τερμάτιζαν στο Σύνταγμα.

Αναφορικά με τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί – Κάντζα.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Τραμ σε όλο το δίκτυο του, με τερματικό σταθμό τη στάση « ΣΥΝΤΑΓΜΑ», σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Κλειστή η Εθνική Οδός

Έντονα προβλήματα παρουσιάζονται και στο εθνικό οδικό δίκτυο, ιδίως στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από τις Ράχες Φθιώτιδας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

· Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

· Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).

· Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων – Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.

· Στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας – Οινόης Σχηματαρίου, από την 10η χ/θ (θέση «Καμάρι») έως την 25η χ/θ (θέση «Άγιος Αθανάσιος»).

Νομός Ευβοίας

· Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι),

· Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ.

· Στο τμήμα από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας), μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

· Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).

· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.

· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».

· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

· Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Νομός Φθιώτιδας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών) έως την 121,250η χ/θ (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Νομός Φωκίδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 16η έως την 18η χ/θ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής

Προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας εντοπίζονται αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗE, στην Αττική, σε τμήματα των περιοχών Ανθούσα, Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα. Τα προβλήματα αποδίδονται, κατά κύριο λόγο, σε βλάβες από πτώσεις κλαδιών ή δένδρων στα καλώδια του δικτύου διανομής.

Προβλήματα λόγω βλαβών καταγράφονται και στην Καλλιθέα ενώ ανάλογα μπλακ άουτ συνέβησαν σύμφωνα με το Open σε Παλλήνη και Νέα Μάκρη.

– Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

– Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

– Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη.

Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:

– Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, ‘Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.

– Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.

– Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Στις Περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου , Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν των συνηθισμένων.

Ακυρώθηκαν τουλάχιστον 20 πτήσεις στο Ελ. Βενιζέλος

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς ήδη έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 20 πτήσεις της Aegean.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του αεροδρομίου, ήδη γίνονται εργασίες εκγχιονισμού στις πίστες και αποπαγοποιήσεις στα αεροσκάφη.

Συνιστάται οι επιβάτες να προγραμματίζουν τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο αρκετό χρόνο πριν από το πρόγραμμα της πτήσης τους και να επιβεβαιώνουν την κατάσταση της πτήσης με την αεροπορική εταιρεία».

Στο τραπέζι αργία την Τρίτη για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

«Πρόκειται για έναν πρωτοφανή χιονιά, ειδικά για τους Αθηναίους. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία για τον περάσουμε», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν όλες τις μετακινήσεις, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, σε παρέμβασή του, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όσον αφορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τόνισε ότι γίνεται αγώνας δρόμου να κρατηθεί ανοικτό. Ειδικά για το σημείο της Κατεχάκη, ανέφερε ότι τα προβλήματα εξακολουθούν καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογες προσπάθειες να μείνει ανοικτό καταβάλλονται και για το αεροδρόμιο. 

«Ένα όχημα χωρίς αλυσίδες σημαίνει τέλος», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε επίσης ότι στους δρόμους βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί με 900 οχήματα της αστυνομίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ωστόσο και οι πολίτες θα πρέπει να πειθαρχούν στις οδηγίες τους. Όσοι έχουν ανάγκη να απευθύνονται στην αστυνομία, συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την Τρίτη, ανέφερε ο υπουργός. Για τη λειτουργία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είπε ότι είναι όλα υπό εξέταση και θα γίνουν ανακοινώσεις.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγές:

https://www.ethnos.gr/greece/article/192625/kakokairiaelpidaegklobismenoiodhgoistoysdromoysthsathhnaserxontaixeiroteraproeidopoieiomaroysakhs

https://www.news.gr/ellada/article/2816192/kakokeria-elpida-pies-perioches-paramenoun-choris-revma-se-oli-tin-ellada.html

https://www.skai.gr/news/greece/kakokairia-elpis-kleisti-i-katexaki-provlimata-se-aerodromio-mesa-metaforas

https://www.in.gr/2022/01/24/greece/kakokairia-elpida-terastia-ta-provlimata-akoma-kai-sto-kentro-tis-athinas/

https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2116319/sto-trapezi-argia-thn-trith-gia-dhmosio-kai-idioti.html

https://www.protothema.gr/greece/article/1204370/se-leuki-dokimasia-i-attiki/

https://www.newsbreak.gr/ellada/289956/tragodia-attikis-odos-odigoi-oikogeneies-ores-egklovismenoi/?utm_source=notification&utm_medium=signal 

https://www.pronews.gr/perivallon/kairos/1051917_haos-se-oli-tin-ellada-apo-tin-kakokairia-hiliades-egklovismenoi-stin 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments