Κύπρος: Θύελλα αντιδράσεων για τους 12 ανεμβολίαστους Ιερείς σε αργία – Ζητούν την άμεση παραίτηση του Αρχιεπισκόπου

Διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας avaaz.org, άρχισαν πολίτες με αίτημα την παραίτηση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

Αιτία η απόφαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να θέσει σε τρίμηνη αργία δώδεκα ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί με το φαρμακευτικό σκεύασμα κατά του κορονοϊού.

Σε επεξηγηματικό μήνυμα, ο διοργανωτής της διαδικτυακής εκστρατείας αναφέρει ότι:

Δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό. Στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι πρωτάκουστο να μην υπακούουν τον Αρχιεπίσκοπό τους, τόνισε ότι οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν.

Αυτό είναι σκληρή μορφή δικτατορίας , εξαναγκασμού. Ζητάμε την άμεση παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα πρώτα λεπτά δημοσιοποίησης της εκστρατείας, οκτώ πολίτες υπέγραψαν τη σχετική φόρμα.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr/ekklisia-kyprou/kypros-thyella-antidraseon-gia-toys-12-anemvoliastoys-iereis-se-argia-zitoyn-quot-tin-amesi-paraitisi-toy-archiepiskopoy-quot/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments