Η ταφή του π. Εφραίμ Άτγουντ στην Αριζόνα

Ο Αντώνιος-π. Εφραίμ με τη σύζυγο του Σάρα-Ραχήλ και τον γέροντα του Παΐσιο από την Αριζόνα…

[Η Σάρα, πρώην εβραία στο θρήσκευμα, δικηγόρος, αγγίζει για πρώτη φορά ίσως τον σύζυγό της. Δεν επιτρεπόταν να βρεθούν στον ίδιο χώρο, ούτε και στον γάμο τους. Υπήρχε δηλαδή τζάμι με τηλέφωνο, όπως στις ταινίες…]

Ένας εντελώς άδικος θάνατος με την κοσμική ματιά. Μια «δίκαιη» κοίμηση με την αιώνια θωριά και προοπτική, γιατί «εν σκηναίς δικαίων» αναπαύεται ο αθλητής της Πίστης      

Ο Φρανκ Άτγουντ που έγινε μοναχός Εφραίμ, πέρασε μακάριος στην αιωνιότητα, και στεφανώθηκε με το στεφάνι του μαρτυρίου.

Το μαρτύριο που γέννησε δια πυρός μια μακάρια μορφή. Το μοναχικό σχήμα που σκεπάζει και υπερκαλύπτει το βαρύ πέπλο του θανάτου. Η μαυροφορεμένη γυναίκα του, που πενθεί σιωπηλά σαν φιγούρα που ξεπήδησε από αρχαία τραγωδία.

Οι εκτελεστές που τελικά έγιναν ευεργέτες του Αντωνίου και δικοί μας, που ζήσαμε από μακριά πως είναι να πεθαίνεις με τον Χριστό στην τελευταία σου αναπνοή.

Όλα παράξενα συνταιριασμένα σε μια στιγμή χαρμολύπης που μοιάζει αλλόκοτα λογική, υπό το πρίσμα ενός πάνσοφου σχεδίου. Ένα κρυφοκοίταγμα στην αιωνιότητα που μόνο η Ορθοδοξία δύναται να σου χαρίσει.

Αιωνία σου η μνήμη γέροντα Εφραίμ, πρέσβευε υπέρ ημών.

Καλή αντάμωση !!!

“Εὐτυχισμένοι εἶστε ὅταν σᾶς κατηγορήσουν οἱ ἄνθρωποι καὶ σᾶς διώξουν καὶ σᾶς συκοφαντήσουν μὲ ψεύδη ἐξαιτίας Μου. Χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς. Ποῦ νῦν συγγενεῖς τε καὶ φίλοι; Ἄρτι χωριζόμεθα, ὅνπερ ἀναπαῦσαι Κύριος εὐξώμεθα…”

Στην μακρά δημοσιογραφική μου διαδρομή, έχω δει και ακούσει τόσες πληροφορίες και τόσες εικόνες και φωτογραφίες που δύσκολα πια εντυπωσιάζομαι.

Και όμως με αυτή την φωτογραφία συγκλονίστηκα! Ίσως και να είναι μακράν η πιο συγκλονιστική και η πιο ρεαλιστική από όσες έχω δει.

Επίσης αυτή που είναι αδύνατον να την δεις χωρίς δάκρυα… Στην αγκαλιά του Θεού και της γυναίκας του, στην ασφάλεια και την τιμή του ράσου και υπό το βλέμμα του πνευματικού του πατέρα ο οποίος του σκέπαζε το κεφάλι με το πετραχήλι και τον σταυρό την ώρα της εκτέλεσης…

Περίπου ένας…ευτυχισμένος θάνατος

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγές:

https://romioitispolis.gr/i-tafi-toy-p-efraim-atgoynt-stin-arizona/

https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/frank-atgount-o-monachos-efrem-ektelestike-adika-omos-en-skines-dikeon-anapavete/ Ελευθέριος Ανδρώνης

http://anazhthseis-elena.blogspot.com/2022/06/blog-post_660.html

http://amfoterodexios.blogspot.com/2022/06/blog-post_4.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments