Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη!

Την Κυριακή 12 του μηνός τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Πνεύματος που αποτελεί το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και εκπορεύεται εκ του Πατρός!

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Άγιο Πνεύμα είναι ομοούσιο με τα άλλα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, δηλαδή  του Πατρός και του Υιού! 

Ενώ σύμφωνα με το Σύμβολο της Πίστεως ”συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται” με τον Πατέρα και με τον Υιό, καθώς και είναι ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή! (πηγή: https://www.vimaorthodoxias.gr/theologikos-logos-diafora/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84/).

Ας μας φωτίζει το Άγιο Πνεύμα να πράττουμε θεάρεστα έργα (π.χ. φιλανθρωπίες) και να διορθώνουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας (π.χ. εγωισμός, κατάκριση)!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Tριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων του Θεού Πάντων, Δώδεκα και Εβδομήκοντα Αποστόλων, Θεοφάνη του Νεομάρτυρα και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ! Ακόμη, το αφιερώνω στους αποθανόντες πατέρα μου Θωμά, παππούδες μου Βασίλειο και Βασίλειο, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή, πάππου προς πάππου και στους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου!

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: Μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη σελίδα μας

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments