Ο Κύριος δεν έρχεται να σε βρει, γιατί δεν βελάζεις…

Κάποτε με επλησίασε ένας κύριος και μου είπε:

«Εντάξει κύριε Παναγόπουλε, εγώ δεν ενδιαφέρομαι γιά τον Χριστό… Το παραδέχομαι… Όμως…, ο Χριστός δεν ήλθε γιά όλους τους ανθρώπους; Γιατί λοιπόν δεν έρχεται και σε εμένα, γιά να με σώσει; Να έλθη και σε εμένα, το απολωλός πρόβατο και να με σώσει. Εξ άλλου δεν είμαι και εγώ παιδί Του;».

Και του απάντησα ως εξής:

«Ο Κύριος δεν έρχεται να σε βρει, γιατί δεν βελάζεις… Όπως χάνεται ένα πρόβατο το οποίο δεν βελάζει, επειδή δεν μπορεί ο βοσκός να το βρει… Έτσι και εσύ, δεν βελάζεις… Δεν ζητάς τον Θεόν και έτσι δεν μπορεί ο Χριστός να σε εύρη…

Εδώ, ο τυφλός στην Ιεριχώ, φώναζε δυνατά το όνομα του Χριστού και μάλιστα έβγαλε το ιμάτιό του, γιά να φθάσει πιο γρήγορα στον Κύριο (Μαρκ.Ι΄46-52)!!! Δεν πήγε ο Χριστός στον τυφλό, πήγε ο τυφλός στον Χριστό. Και εμείς έχουμε την απαίτηση, να έλθη ο Χριστός σ’ εμάς…

Εάν δεν ζητήσουμε από αυτόν τον κόσμο, να συναντήσουμε τον Χριστόν, γιά να μας βοηθήσει, δεν πρόκειται ούτε και στην άλλη ζωή να Τον συναντήσουμε… Ο Θεός δεν αφήνει κανέναν, που ζητάει την βοήθεια Του, αβοήθητο! Ο Θεός άφησε ελεύθερο τον άνθρωπο, να κάνει τις επιλογές στη ζωή του»!!>>!!

+Δημήτριος Παναγόπουλος

Λαϊκός Ιεροκήρυξ (1916-1982)

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.com/2022/06/blog-post_831.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments