Καρδινάλιοι και δημοσιογράφοι έσπευσαν στη Ρώμη. Λένε ότι ο Πάπας πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του

TMZ.com: Ο Πάπας Φραγκίσκος μπορεί να είναι έτοιμος να παραιτηθεί από ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας – τουλάχιστον αυτή είναι η φήμη μέσα και γύρω από το Βατικανό.

Υπάρχει κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα σε εξέλιξη… και το υπόβαθρο όλων αυτών είναι η κλονισμένη υγεία του Πάπα. Πρόσφατα ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι… ως αποτέλεσμα εξουθενωτικού πόνου στο γόνατο.

Ο Πάπας μόλις ακύρωσε το ταξίδι του στην Αφρική που ήταν προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα.

Οι φήμες περί παραίτησης τροφοδοτούνται από μια συνάντηση καρδιναλίων που μόλις προγραμμάτισε ο Πάπας… αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2013 και εισήγαγε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συντάγματος.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον… ο προκάτοχος του Πάπα Φραγκίσκου, ο πρώην Πάπας Βενέδικτος, παραιτήθηκε το 2013… λέει ότι βασίστηκε στην επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Και εδώ είναι περισσότερα… τον Μάιο, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με επισκόπους, ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε στα προβλήματά του στο γόνατο, λέγοντας: “Αντί να λειτουργώ, θα παραιτηθώ”.

Οι ιταλικές εφημερίδες είναι γεμάτες φήμες για παραίτηση του Πάπα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση.

Σχόλιο της σύνταξης του Big One: Το TMZ είναι μια μεγάλη σκανδαλοθηρική εφημερίδα που ανήκει στη Fox, οπότε αν γράφουν για ασυνήθιστη δραστηριότητα στο Βατικανό, σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει. Εν πάση περιπτώσει, όλοι οι εξέχοντες δημοσιογράφοι αφού έμαθαν για την έκτακτη συνάντηση των καρδιναλίων έχουν ήδη σπεύσει στο Βατικανό και έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου:

Η αλλαγή στη μορφή του Πάπα είναι μια παγκόσμια είδηση από κάθε άποψη, αλλά μας απασχολεί περισσότερο από την άποψη της εσχατολογίας. 

Έτσι, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να θυμηθούμε την προφητεία του Μαλαχία, σύμφωνα με την οποία ο τελευταίος πάπας περιγράφεται ως εξής: 112 Πέτρος ο Ρωμαίος, ο οποίος θα ποιμαίνει τα πρόβατα εν μέσω πολλών θλίψεων- αφού η πόλη των επτά λόφων καταστραφεί και ένας τρομερός κριτής θα κρίνει τον λαό του. Το τέλος.

Παρόλο που το επίσημο Βατικανό έχει βρει πολλούς παραλληλισμούς μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του τελευταίου Πάπα με το όνομα Πέτρος, οι παραλληλισμοί δεν είναι όλοι πολύ πειστικοί και υπάρχει η άποψη ότι ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ είναι ακόμα Πάπας, αφού η παραίτηση δεν είναι ακριβώς αυτό για το οποίο έγραψε ο Μαλαχίας. Σε αυτή την περίπτωση, μετά τον Φραγκίσκο πρέπει να έρθει κάποιος Πέτρος, υπό τον οποίο θα εκπληρωθεί η προφητεία. 

Επιπλέον, υπάρχει η περίφημη ερμηνεία του ραβίνου Alon Anawa ορισμένων αποσπασμάτων του Ταλμούδ (Sanhedrin 21a), σύμφωνα με την οποία στο Τέλος των Ημερών το Βατικανό θα γίνει ο πυθμένας της Μεσογείου Θάλασσας – μιλήσαμε γι’ αυτό στο υλικό Πριν από το Τέλος των Ημερών το Βατικανό θα βυθιστεί στην άβυσσο. Και υπό αυτό το πρίσμα, ο ερχομός ενός άνδρα με το όνομα Πέτρος στην Αγία Έδρα υπόσχεται επίσης κάποιες επικές γεωλογικές καταστροφές, οπότε μείνετε συντονισμένοι. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: http://corfiatiko.blogspot.com/2022/06/blog-post_925.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments