Κ. Γουργουλιάνης: Ξέρουμε πλέον ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν πάρα πολύ τη νόσο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ότι συμβαίνει» για τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και τις αιτήσεις χορήγησης προληπτικής θεραπείας για τα ευπαθή άτομα:

«Στη τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχουμε μια μείωση των μολύνσεων περίπου 9% και καταγράφεται μια συνεχής αύξηση των επαναμολύνσεων, τώρα είναι στο 19%.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες, οι άνθρωποι που βρίσκονται θετικοί και το περνάνε ήπια, συνήθως η ηλικία τους είναι γύρω στα 40 χρόνια, είναι αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία και διασωληνώνονται, είναι άνθρωποι που στο 90%, είναι πάνω από 70 ετών με συν νοσηρότητες και αυτοί που είναι πάνω από 80 ετών και πεθαίνουν.

Όσοι βρίσκονται θετικοί θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να δουν έναν γιατρό και να τους δώσει οδηγίες, αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε για τον πολύ κόσμο.

Για τους λιγότερους, τους ξέρουμε, είναι οι ευάλωτοι. Για αυτούς έχουμε την 4 δόση, θα έχουμε ένα καινούργιο εμβόλιο που θα έρθει, έχουμε αντιικά φάρμακα, έχουμε μονοκλωνικά που προλαμβάνουν την βαριά νόσο. Άρα η δικιά μας δουλειά για το χειμώνα εκτιμώ ότι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι ευάλωτοι. Πιστεύω ότι η δουλειά μας θα είναι ευκολότερη και οι άνθρωποι δεν θα χάνονται.

Για κάθε έναν που βρίσκουμε θετικό, υπάρχουν 8-9-10-15 που κυκλοφορούν έξω και είναι θετικοί και ασυμπτωματικοί, ξέρουμε πλέον ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν πάρα πολύ τη νόσο.

Άρα θα έλεγα να ζήσουμε φυσιολογικά και να προσέξουμε τους ευάλωτους ανθρώπους, κατά κανόνα οι νέοι δεν παθαίνουν τίποτα, αν πάνε όμως στο παππού και στη γιαγιά ας φορέσουμε μάσκα, σε κέντρα που είναι ο ένας πάνω στον άλλο ας φορέσουν μάσκα. Πιστέψτε με οι άνθρωποι ζουν φυσιολογικά, δεν έχουμε όλα αυτά που ζούσαμε πριν, πχ διακομιδές, τα θυμάστε, η ζωή είναι φυσιολογική, ας απολαύσουμε το ελληνικό καλοκαίρι».

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://magnesianews.gr/thessalia/o-konstantinos-goyrgoylianis-analyei-tin-torini-katastasi-toy-koronoioy-vinteo.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments