«Πού χάθηκαν οι δεσποτάδες-μπροστάρηδες του Χριστού;»-Κύριε, Κύριε…. τι βλέπεις κι’ Εσύ, τι βλέπουμε κι’ εμείς

Κύριε, Κύριε…. τι βλέπεις κι’ Εσύ, τι βλέπουμε κι’ εμείς

 Καίνε οι νύχτες του καλοκαιριού, καίνε και οι καρδιές των ανθρώπων από μια ορφάνια, γεμάτη παράπονο….

Πού πήγαν οι καλοί πατέρες που τους φιλούσαμε το χέρι και ευωδίαζε την αγιότητα του πρόσφορου και την ευλογία του Αποδέκτη;

Πού χάθηκαν οι δεσποτάδες-μπροστάρηδες του Χριστού;

Πού εξαφανίστηκαν οι εικόνες της παλιάς οικογένειας των αναγνωστικών μας όπου η μητέρα θύμιζε την μαμά μας και ο πατέρας τον δικό μας μπαμπά – αντιστοιχία στο ” τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου”;

Θεέ μου, πόσο καυτές είναι οι νύχτες του Αυγούστου….σαν αμαρτίες που ευλογήθηκαν ή μήπως σαν ευλογίες που λίγο λιβάνι και ένα καρβουνάκι θέλουν για να πάρουν φωτιά και να κάψουν λόγια που πρέπει να ξεχαστούν, και εικόνες που σκανδάλισαν και πόνεσαν….

Δεν είσαι Εσύ εκεί Κύριε!

Ούτε εμείς! 

Ωστόσο η πύρα μας φτάνει κι’ εμείς σωπαίνουμε και κλαίμε στα λίγα πετραχήλια που απέμειναν. Περιμένουμε να περάσει ο κακός καιρός ή να αξιωθούμε την μαρτυρία. Δεν λέω, είναι πολλές οι ανομίες μας αλλά τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει το έλεός Σου.

Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ’ ουρανού και ίδε την άμπελον ταύτην και κατάρτισον αυτή (και την άλλη και την παραδίπλα και την παραπέρα και όλα τα μικρά αμπελάκια της ανθρώπινης ανάσας, Χριστέ μου, να τα στηρίξεις -λύγισαν τα κλήματα, οι ψυχές, οι πιστοί- μέχρι να φύγουν αυτοί που ήρθαν στο όνομά Σου και ξέχασαν (έχασαν;) τον προορισμό…).

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: http://anazhthseis-elena.blogspot.com/2022/08/blog-post_5.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments