Η Ιστορία της Απάτης της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη

Η σημερινή απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι φυσικά καινούργια. Όπως οι περισσότερες καλές απάτες, έτσι και αυτή υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.


Από τον Dr Vernon Coleman

Το 1817, ο πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου προειδοποίησε ότι υπήρξε “μια σημαντική αλλαγή του κλίματος, ανεξήγητη προς το παρόν για εμάς” και είπε ότι αυτό θα οδηγούσε σε αλλαγές στην προσβασιμότητα των αρκτικών θαλασσών. Ήταν φυσικά ανοησίες.

Έναν αιώνα αργότερα, το 1922, η Washington Post προειδοποίησε ότι η Αρκτική θερμαίνεται, ότι τα παγόβουνα λιγοστεύουν και ότι σε ορισμένα μέρη οι φώκιες βρίσκουν το νερό πολύ ζεστό.

Το 1947, η εφημερίδα The West Australian, αναφέρθηκε στον Dr Ahlmann, έναν Σουηδό γεωφυσικό, ο οποίος προειδοποιούσε για μια μυστηριώδη αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος. Και το 1958, η Sunday Telegraph στο Λονδίνο προειδοποίησε ότι το κλίμα θερμαίνεται.

Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες ξαφνικά άλλαξαν ρότα και τη δεκαετία του 1970 οι “ειδικοί” προειδοποίησαν ότι μια νέα εποχή των παγετώνων θα μπορούσε να καταλάβει τον κόσμο μέσα στη διάρκεια της ζωής των σημερινών γενεών. Ο Nigel Calder, συγγραφέας επιστημονικών άρθρων, προειδοποίησε σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του BBC ότι η απειλή μιας νέας εποχής των παγετώνων πρέπει να σταθεί δίπλα στον πυρηνικό πόλεμο ως πηγή μαζικού θανάτου και δυστυχίας. Ο Calder υποστήριξε ότι το βόρειο ημισφαίριο ψύχεται από τη δεκαετία του 1950 και ότι οι ξηρασίες στην Αφρική και την Ινδία οφείλονται στη “μικρή εποχή των παγετώνων”.

Το 1975, το περιοδικό Newsweek δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “The Cooling World” (Ο Ψυχόμενος Κόσμος) και προέβλεψε την έναρξη μιας δραματικής παγκόσμιας ψύξης που θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε δραστική μείωση της παραγωγής τροφίμων. Μίλησαν για οικονομικές και κοινωνικές προσαρμογές σε παγκόσμια κλίμακα. (Το 2006, πάνω από 30 χρόνια αργότερα, το Newsweek δημοσίευσε μια διόρθωση).

Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι εμπειρογνώμονες μας προειδοποιούν συνεχώς για τρομερά πράγματα που πρόκειται να συμβούν. Το αμετάβλητο επιχείρημα είναι ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να μας σώσουν από το τρομερό μέλλον που προβλέπουν, αν τους δώσουμε τεράστια χρηματικά ποσά, τεράστιο κύρος και ένα ολοσέλιδο προφίλ στην εφημερίδα Guardian.

Το BBC και άλλοι διεφθαρμένοι και κατάφωρα ανέντιμοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ισχυρίζονται τώρα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι αποδεκτή και δεν χρειάζεται να συζητηθεί ή να αμφισβητηθεί. Αυτό είναι φυσικά ψέμα. (Το BBC κάνει τον ίδιο παράξενο ισχυρισμό για όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα).

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απλώς μια ψευδοεπιστημονική λατρεία για υποκριτές με αυτοπεποίθηση και οι άνθρωποι που προωθούν τον μύθο της υπερθέρμανσης του πλανήτη ανταμείβονται πλουσιοπάροχα για την υπακοή τους, ενώ όσοι τολμούν να την αμφισβητήσουν τιμωρούνται αυστηρά.

Κυβερνήσεις, μεγάλες βιομηχανίες (που έχουν συμφέρον από τις αλλαγές που μας επιβάλλουν), αδίστακτοι λομπίστες και, φυσικά, τα Ηνωμένα Έθνη διατηρούν τον καθημερινό τρόμο μέσω ενός συνεχούς βομβαρδισμού ψεμάτων, εξαπατήσεων και ψευδοεπιστημών. Είναι, για να χρησιμοποιήσω μια εύστοχη φράση που επινόησε ο φίλος μου Dr Colin Barron, ένα φαινομενικά ατελείωτο παράδειγμα του “πορνογραφικού φόβου του θανάτου“.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα απαιτήσει μια σειρά από νέα κίνητρα, νόμους, κανόνες, απαγορεύσεις, φόρους, πρότυπα συσκευών και θεσμικές καινοτομίες. Τον Νοέμβριο του 2020, καθώς η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατέρρεε, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο επενδύσεων ύψους 12 δισεκατομμυρίων λιρών σε πράσινες υποδομές, όπως οι ποδηλατόδρομοι. Ταυτόχρονα, ασκήθηκε τεράστια πίεση για την ποινικοποίηση της “άρνησης του κλίματος” και για τη ποινική δίωξη όσων αμφισβητούν το νέο λατρευτικό δόγμα, αντί να διώκονται απλώς. (Αξίζει να θυμηθούμε ότι το 2015, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore δήλωσε ότι “οι αρνητές αξίζουν να τιμωρηθούν“. Ο Gore ήταν, βέβαια, ο παρουσιαστής ενός διαβόητου βίντεο που αποδεδειγμένα περιείχε παραπλανητική ψευδοεπιστήμη.

Το ίδιο περίπου συμβαίνει παντού.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Joe Biden θέλει να ξοδέψει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για την “απεξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από τον άνθρακα“. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει το 30% του ταμείου ανάκαμψης των 880 δισεκατομμυρίων δολαρίων της για μέτρα για το κλίμα.

Σήμερα, εκτιμάται ότι το 85% του συνόλου της ενέργειάς μας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα και το σχέδιο είναι να αντικατασταθεί όλο αυτό με ηλιακή και αιολική ενέργεια. Τόσο η ΕΕ όσο και η Κίνα έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν και αυτό θα απαιτήσει, αναπόφευκτα, αρκετή απάτη, κομπίνα και ψέματα.

Μετάφραση: Απολλόδωρος


Το Endgame του Vernon Coleman είναι διαθέσιμο σε χαρτόδετο, σκληρόδετο και ηλεκτρονικό βιβλίο.

***********

Δικτυογραφία:

The history of the Global Warming Fraud – The Expose

https://expose-news.com/2022/07/29/history-of-the-global-warming-fraud/

Πηγή

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://orthodoxostypos.gr/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b8%ce%ad%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%83%ce%b7/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments