Ο άνθρωπος που ξέρει τις αμαρτίες σου κοιτώντας σε

Ο πατέρας IOANICHIE Popescu – ο υπέροχος ηγούμενος 

Ο άνθρωπος που ξέρει τις αμαρτίες σου κοιτώντας σε

Ο π. Ioanichie είναι ένας από τους μεγάλους κληρικούς της εποχής μας.

Μικρός στο ανάστημα, γέρος, απλός, σεμνός, αλλά με μια πραότητα και ευγένεια όπως δεν έχω ξανασυναντήσει, σε κατακλύζει με την αγάπη του.  Γύρω από την αγιότητά του νιώθεις ότι κάθεσαι δίπλα σε έναν άγιο. 

Μέσα από τις απλές συμβουλές του, πολλοί άνθρωποι άλλαξαν τη ζωή τους, θεραπεύτηκαν από ασθένειες, καρκίνο, παλιά βάσανα, βρήκαν την ειρήνη και το δρόμο προς τα εμπρός.

Παρόλο που είχα έναν κληρικό κοντά στο σπίτι, πήγα στο Φρασίνεϊ για να ζητήσω τη συμβουλή του γέροντα. 

Περίμενα δεκάδες άνθρωποι να μπουν στην εκκλησία, ήταν Κυριακή, 4-5 το απόγευμα.  Ο πατέρας βγήκε από την εκκλησία για να δει πόσοι χριστιανοί έμειναν να εξομολογηθούν. 

Κατάφερα να πάρω μια ευλογία από αυτόν και μετά με ρώτησε εν συντομία «πότε έγινε;».  Είχε δει ότι είχα μπει σε πειρασμό χωρίς να του πω τίποτα.

Ο πατέρας ξέρει πράγματα για σένα, σε διαβάζει με μια ματιά, αλλά είναι πολύ ταπεινός, αυτό το πράγμα προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό.

Όλοι οι Χριστιανοί που ξέρω και πάνε στη μονή Frasinei για εξομολόγηση λένε ότι ο πατέρας Ioanichie σε ξέρει καλύτερα από σένα, σε ρωτάει τι ακριβώς έκανες λάθος.

Όταν έχεις πρόβλημα και πας στον ηγούμενο του Φρασινεΐ, νιώθεις πώς λειτουργεί η προσευχή της αγιότητάς του, με τον καιρό, βλέπεις πώς ρυθμίζονται τα πράγματα.

Πατήρ Ioanichie  Popescu Mănăstirea  Frăsinei

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/07/ioanichie-popescu_28.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments