Nτροπή σας κύριοι Συνάδελφοι

10/07/2022

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε.Υ. (Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας)

Αγαπητοί Συνάδελφοι, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με θέμα «Θέση της ΠΟΕΔΗΝ για τις αναστολές εργασίας» στις 19/9/2022 και την Δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου στις 29/9/2022 σχετικά με την εικόνα του Υγειονομικού Κινήματος έξω από το Υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας  (Π.Ο.Ε.Υ), ως Επίσημο Σωματείο, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την απροκάλυπτη  στάση των δύο βασικών εταίρων της κυβερνητικής πολιτικής ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, που κατά κύριο λόγο στήριξαν και ψήφισαν τις συγκεκριμένες πολιτικά ελεεινές ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Οι ανακοινώσεις αυτές επιβεβαιώνουν ακόμα και στους πιο δύσπιστους και ρομαντικούς συναδέλφους, ότι οι Συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται κατώτεροι όλων των περιστάσεων και προκλήσεων εδώ και ένα χρόνο. 

Απαντώντας σε αυτούς που εκπροσωπούν την ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνουμε τα εξής : 

Είναι άκρως προσβλητικό να μιλάτε για προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων, όταν, από αυτά που λέτε στις ανακοινώσεις σας, το μόνο που φαίνεται να σας ενδιαφέρει είναι μην κάποιος Συνάδελφος που δεν τον ελέγχετε κάνει καριέρα συνδικαλιστική ή πολιτική και σας χαλάσει τη «σούπα». Σας ανακοινώνουμε λοιπόν ότι, καθώς θα δημιουργείται και θα δυναμώνει το ένα Σωματείο πίσω από το άλλο, η «σούπα» σας θα χαλάει κάθε μέρα και περισσότερο μέχρι που θα μείνετε μόνοι. 

Είναι άκρως προσβλητικό να μιλάτε για προστασία όλων των εργαζομένων, όταν δεν είστε σε θέση να κατηγοριοποιήσετε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και το θέμα των υγειονομικών σε αναστολή, που είναι όχι απλά φλέγον, αλλά και δείγμα καταπάτησης κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος, να το κατατάσσετε σε κάθε κινηματική διαδικασία τρίτο, τέταρτο η ότι άλλο σας ταιριάζει εκείνη την στιγμή.

Αποτελεί την μέγιστη υποκρισία εκ μέρους σας, όταν εμείς οι υγειονομικοί σε αναστολή, αλλά και οι οικογένειες μας, δεν έχουμε μόνο εξαθλιωθεί οικονομικά, αλλά και έχουμε υποστεί έναν πρωτοφανή βασανισμό εδώ και 13 σχεδόν μήνες από μια εμμονική κυβέρνηση, η οποία καταστρατήγησε κάθε εργασιακό δικαίωμα, αφαιρώντας μας το δικαίωμα της επιβίωσης. Ένα χρόνο τώρα, όχι μόνο δεν μας βοηθήσατε, αλλά αντιθέτως στην αρχή συνταχθήκατε με τους βασανιστές μας, ενώ στην συνέχεια εκ του ασφαλούς περιοριστήκατε σε στείρες υποσχέσεις και ευχολόγια. Και ενώ εμείς σας πιστέψαμε, εσείς μας καπηλευτήκατε για ψηφοθηρικούς λόγους, παρασέρνοντας μας σε συνδικαλιστικά μονοπάτια με σκοπό να μας διχάσετε. Και άντε, η ΔΑΚΕ ακολουθεί τον πολιτικό της φορέα και είναι κάτι όχι αποδεκτό αλλά αναμενόμενο. Η στάση όμως τόσο της παράταξης του κ. Γιαννάκου όσο και του ιδίου ήταν κάτι παραπάνω από μια θεατρική υπερπαραγωγή που πραγματικά δυστυχώς μας παραπλάνησε. Είναι ντροπή σας κύριοι Συνάδελφοι, καθώς δεν αναλογιστήκατε ούτε στιγμή το ανθρωπιστικό έγκλημα που εξελίσσονταν και με την ανοχή σας νομιμοποιήσατε τις αναστολές. 

Η αδιαφορία και η ανοχή σας απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς φαίνεται να ανησυχείτε όχι πλέον τόσο για τον κορονοϊό,  αλλά πολύ περισσότερο με το ότι σιγά – σιγά αποκαλύπτεται πλέον η επιστημονική αλήθεια επάνω στην πραγματική διαχείριση της πανδημίας. Παρακολουθείτε κάθε μέρα την ίδια την κυβέρνηση να αποδομεί σταδιακά τα επιχειρήματα της περί τείχους ανοσίας, περί προστασίας από τα συγκεκριμένα σκευάσματα και περί νοσηρότητας, αφού με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα αναγκάστηκε να αφήσει τα πάντα ελεύθερα, να καταργήσει τα πιστοποιητικά και να επιτρέψει σε εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο να κυκλοφορούν ανενόχλητοι παντού, χωρίς καν την εφαρμογή μέτρων προστασίας όπως μάσκες και ράπιντ-τέστ. 

Και αντί όλες αυτές οι αποκαλύψεις να σας κάνουν να ορθώσετε όλοι μαζί οι δήθεν εκπρόσωποι μας το ανάστημά σας απέναντι σε μιαν ανάλγητη κυβέρνηση, αντλώντας κάθε σχετικό επιχείρημα και καταγγέλλοντας με κάθε τρόπο όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, το οποίο μόνο στην χώρα μας συνεχίζει να εξελίσσεται, σκύβετε χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού το κεφάλι σας, δίνοντας ξεκάθαρη υποστήριξη σε αυτά που πράττει η κυβέρνηση. Φτάσατε μάλιστα μέχρι το εξευτελιστικό σημείο πανικού να λοιδορείτε με ρατσιστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επιστήμονες διεθνούς φήμης όπως ο Dr Sucharit Bhakdi, που η προσφορά του στην επιστήμη τιμήθηκε παγκοσμίως με πάρα πολλά βραβεία, όσο και να κοροϊδεύετε τα όσια και τα ιερά των ανθρώπων που σας ψήφισαν για να είσαστε εκεί που είσαστε, χαρακτηρίζοντας τους σαν θρησκόληπτους μουτζαχεντίν, επειδή οι άνθρωποι αυτοί απέναντι στην αδιαφορία σας βρήκαν την γαλήνη, την ηρεμία και την δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους με τον ΘΕΟ. 

 Είναι ντροπή να λέτε και να ξαναλέτε ότι παλεύετε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όταν με την ανοχή και τις πρακτικές σας βρίσκονται κάτω πλέον από το όριο τη φτώχειας χιλιάδες υγειονομικοί συνάδελφοι σας, επειδή αρνήθηκαν να απεμπολήσουν την ελεύθερη επιλογή μιας ιατρικής πράξης, η οποία, αν και υποστηρίχθηκε από χιλιάδες επιστήμονες, όπως ισχυρίζεστε, απορρίφθηκε από άλλες τόσες χιλιάδες, επίσης επιστήμονες, που όμως δεν δεχθήκατε ποτέ να τους ακούσετε.

Και  για να μην προλάβετε και πείτε και πάλι ότι καθοδηγούμαστε πολιτικά, σας τονίζουμε ότι είμαστε απλοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ που παλεύουμε να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό τον ανάποδο κόσμο που εσείς ανεχτήκατε, ως εκπρόσωποι μας, να δημιουργηθεί. 

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι θέμα τιμωρίας μας γιατί αντισταθήκαμε στα παράτολμα σχέδια στης κυβέρνησης.

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι θέμα εγωισμού της κυβέρνησης ή υποκρύπτονται άλλα συμφέροντα, όπως η σταδιακή διάλυση του ΕΣΥ και η προώθηση της ιδιωτικοποίησης.

Γνωρίζουμε όμως ότι εσείς γνωρίζατε και αφήσατε να συμβεί ένα ανθρωπιστικό έγκλημα μέσα σε μια, υποτίθεται, Δημοκρατία, όταν χώρες με πιο ακραίες πολιτικές, όπως η Αυστρία, δεν τόλμησε να εφαρμόσει καμία υποχρεωτικότητα στους Υγειονομικούς, αλλά και η αδελφή Κύπρος δια του στόματος του Υπουργού Υγείας είπε ότι στον πόλεμο δεν στέλνουμε τους στρατιώτες στο σπίτι τους. 

Είναι ντροπή λοιπόν, κύριοι Συνάδελφοι, που θέλετε να λέτε ότι μας εκπροσωπείτε, να κάνετε συλλαλητήρια και πορείες  τάχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και για προσλήψεις νέων θέσεων υγειονομικών, όταν ήδη 7500 χιλιάδες συνάδελφοι σας και χιλιάδες επίσης συνάδελφοι ιδιώτες κάθε ειδικότητας έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, κατά παρέκκλιση κάθε δημοκρατικής διάταξης.

Εάν, λοιπόν, πράγματι έχετε αξιοπρέπεια και θέλετε να μας εκπροσωπείτε, τότε ή θα απαιτήσετε από την κυβέρνηση, ως νόμιμος θεσμικός μας φορέας και εκπρόσωπος, να λήξει άμεσα αυτό το βασανιστήριο ή αλλιώς να παραιτηθείτε όλοι από όλες τις παρατάξεις, διότι δεν έχουν νόημα αιτήματα όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά, όταν συνάδελφοι σας πεινούν. Εάν συνεχιστεί αυτό το έγκλημα και δεν μπορείτε να το σταματήσετε, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΠΟΕΔΗΝ. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και μέχρι να δούμε την έμπρακτη συμπαράσταση αλλά και συστράτευσή σας σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε εμείς οι υγειονομικοί σε αναστολή, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ καθώς τις θεωρούμε στημένα πυροτεχνήματα για λόγους εντυπωσιασμού. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον δίκαιο αγώνα μας, καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος μέχρι την τελική δικαίωση μας.

Και μην υπολογίζετε σε καμία διάσπαση των υγειονομικών για να περάσετε τις ιδεολογικές σας φανφάρες. Να θυμάστε ότι κάποτε λέχθηκε ότι πάσα διαφωνία μεταξύ Ελλήνων είναι διαφωνία μεταξύ ηρώων. Να έχετε το νου σας ότι ο κοινός αγώνας, όταν χρειαστεί, μας ενώνει και καμία ιδεολογία από όπου και εάν προέρχεται δεν θα μας χωρίσει

Ελπίζουμε όμως και αφουγκραζόμενοι την στάση των άλλων παρατάξεων, πέρα της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, στις άθλιες αυτές ανακοινώσεις, ότι έστω και αυτή την ύστατη ώρα μέσα στην ΠΟΕΔΗΝ, θα αναστηθεί η πραγματική συναδελφική αλληλεγγύη που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΤΟ Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ
Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://tasthyras.wordpress.com/2022/10/06/05-10-22-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80-%ce%bf-%ce%b5-%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b5/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments