Καρκινοπαθείς στην ουρά από τις 5 το πρωί για μια χημειοθεραπεία…

11/24/2022

Εικόνες ντροπής δύο ώρες πριν ανοίξει τις πόρτες του το παράρτημα του Λαϊκού νοσοκομείου, όπου οι καρκινοπαθείς περιμένουν στην ουρά για τη θεραπεία τους.

Αδιανόητη ταλαιπωρία για άρρωστους ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάζονται ακόμα και με βροχή, κρύο, χιόνι να πηγαίνουν από τόσο νωρίς στο νοσοκομείο και να κάθονται έξω προκειμένου να υποβληθούν στις θεραπείες τους.

Καθημερινά από τις 5 και τέταρτο σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές, με τους ασθενείς να περιμένουν με ανυπομονησία πότε θα ανοίξει το νοσοκομείο. 

Αυτό που λέει ο κόσμος είναι πως ενώ μέσα τους περιμένει μια καλή υποδοχή, δηλαδή οι γιατροί, το προσωπικό είναι εξαιρετικοί και κάνουν ότι μπορούν για να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εντούτοις δεν υπάρχει οργάνωση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπαίνουν με μια σειρά, σε καθορισμένο ραντεβού.

Σαν αποτέλεσμα, ξεκινούν από το σπίτι τους πολύ νωρίτερα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι άρρωστοι άνθρωποι, από μόνοι τους αναγκάζονται να φτιάχνουν χαρτάκια προκειμένου να υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

 «Τι να κάνουμε; Για να μην σκοτωθούμε μεταξύ μας, έχουμε τη σειρά μας, για να ξέρουμε πώς θα μπούμε μέσα με μια σειρά προτεραιότητας γιατί ερχόμαστε από τις 4:00, 4:30, 5:00», λέει με νόημα μια κυρία. 

Η ίδια σημειώνει πως το προσωπικό είναι πολύ καλό, αλλά το θέμα είναι πως είναι ο κόσμος αρκετός. «Τώρα θα κάνει και κρύο αυτή την εβδομάδα. Τι θα γίνει; Θα καθόμαστε εδώ έξω; Εδώ είμαστε όλοι άρρωστοι, χειρουργημένοι. Εγώ έχω κάνει χειρουργείο, μου λείπει ένα νεφρό, θα είμαι εδώ μέσα στο κρύο; Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό από την διοίκηση.

Σε 15 μέρες εγώ θα ξαναέρθω. Δεν πρέπει να ξέρω αν θα βρω κρεβάτι; Να είναι προγραμματισμένο; Να μην περιμένω πότε θα φύγει κάποιος ασθενής που ήρθε πριν από μένα, για να μπω εγώ μετά», λέει ένας κύριος.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι  η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/ellada/397217/aparadekto-karkinopatheis-stin-oyra-aximerota-gia-mia-chimeiotherapeia/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments