Πώς να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά;

12/31/2022

Πώς να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά; Όλοι μας είτε λίγο είτε πολύ βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα των ετοιμασιών για την εισαγωγή μας στο νέο έτος. Φτιάχνουμε γλυκά, προετοιμάζουμε το γιορτινό τραπέζι και γενικά ζούμε σε ένα εορταστικό κλίμα. Όμως φτάνει αυτό;

Στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι, στις 12 τα μεσάνυχτα σβήνουν τα φώτα για να γιορτάσουν τη νέα χρονιά και ουσιαστικά εισέρχονται στο νέο έτος την 1 Ιανουαρίου μέσα στο σκοτάδι. Επιλέγουν το σκοτάδι για να αλλάξουν έτος. Όπως κάθε βράδυ σβήνουν τα φώτα για να κοιμηθούν, τον ίδιο τρόπο επιλέγουν και αυτή την ημέρα.

Μια απλή ψευδαίσθηση χωρίς νόημα το κλείσιμο των φώτων που γίνεται κάθε βράδυ. Ο άνθρωπος απλά αλλάζει ημέρες και νούμερα για να μπορεί να κατανοήσει ότι κάτι άλλαξε, από 2022 πλέον χρησιμοποιεί το 2023. Τελικά πώς θα πρέπει να γιορτάσουμε τη νέα χρονιά και να είναι όντως αλλαγή και όχι απλά μια νέα ημερομηνία;  

Εύχομαι το 2023, να είναι ένα ευλογημένο έτος που θα μας βοηθήσει να μεταμορφωθούμε με την βοήθεια του Θεού ως άνθρωποι, ως οικογένεια, ως κοινωνία και τότε θα ζήσουμε την πραγματική αλλαγή του χρόνου.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ-Τρίκορφο Φωκίδος

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: Μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη σελίδα μας

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments