Όσα μου αποκάλυψε ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης

03/07/2023

Όσα μου αποκάλυψε ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης. Όσες φορές πηγαίναμε στην Καμάριζα, στο Λαύριο Αττικής, και ήταν καλά στην υγεία του, πάντα καθόμασταν κοντά του για να ακούσουμε πνευματικά λόγια. Λόγια που θα βοηθήσουν κι εμάς να αποκτήσουμε αυτή την αγάπη που είχε ο ίδιος προς το πρόσωπο του Χριστού, αλλά και προς τον συνάνθρωπο. Μίλαγε για το πρόσωπο του Χριστού και δάκρυζε σαν μικρό παιδί.

Ακούραστος και με υπομονή δεχόταν κόσμο, ακόμα και όταν ήταν κατάκοιτος, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για να τους εξομολογήσει, να τους νουθετήσει, να τους παρηγορήσει. Η προσευχή του ακουγόταν από τον Θεό κάτι που το μαρτυρεί η ίδια του η ζωή η οποία ήταν γεμάτη από θαυμαστά γεγονότα, αλλά το μαρτυρούν και οι πιστοί που προσέτρεχαν κοντά του.

Τον συνάντησα πολλές φορές, τον επισκεπτόμουν συχνά και πάντα μας μιλούσε για τον Χριστό με δάκρυα στα μάτια. Μου αποκάλυψε πολλά πράγματα και όταν ήταν παιδί, αλλά και στην μετέπειτα ζωή του. Πράγματα συγκλονιστικά. Αλλά και θαυμαστά σημεία του Θεού στη ζωή του και πολλά από αυτά με τη βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ο οποίος προστάτευε τον όσιο Γέροντα.

Δοξάζουμε το Θεό που αξιωθήκαμε να ζήσουμε ακόμα έναν άγιο εν ζωή. Τον όσιο Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη. Η αγάπη του μας συνοδεύει ακόμα και σήμερα μετά την οσιακή κοίμησή του.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ-Τρίκορφο Φωκίδος

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: Μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη σελίδα μας

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments