ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

π. Διονύσιος Ταμπάκης

Βρε, βάλθηκες να μας φοβερίσεις, ακόμα δεν άνοιξε η βδομάδα;

ΤΩ ΟΝΤΙ ,σήμερα το να μιλάς για Δευτέρα Παρουσία,κρίση,μετάνοια,Παράδεισο και Κόλαση Θεωρείται οπισθοδρομικό, επικίνδυνο και εκφοβιστικό.

Έτσι οι περισσότεροι από τους ποιμένες σήμερα μιλάμε μόνον για ευγένειες, ψυχολογία, κοινωνιολογία…κάνουμε σεμινάρια για παιδαγωγικά θέματα, μα ένα χρηματοδοτούμενο σεμινάριο για αφύπνιση Παραδείσου και Κολάσεως δεν θα βρείς πουθενά.

*  *  *

ΟΠΩΣ αναφέρεται στους Χαιρετισμούς : «Ω Πανύμνητε Μήτερ…και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως» ο τωρινός Άδης μετά την Δευτέρα Παρουσία Του Ιησού Χριστού θα αναβαθμιστεί(*) και θα μετατραπεί στην αιωνία κόλαση.

Εκεί οι οδύνες θα είναι πολλαπλές όσα και τα ψυχοσωματικά αισθητήρια και μέλη του ανθρώπου.Μα το πιο βαρύ θα’ναι η έλλειψη της θεωρίας του προσώπου του Χριστού.

Κάποιους από τους άλλους πόνους επίσης θα είναι και το ψύχος της κολάσεως.

Η κόλαση δεν θα έχει μόνο πυρ και φλόγες αλλά και κρύο, πάγωμα και ψυχρότητα  ατελεύτητη όπου θα τρίζουν τα δόντια τους οι κολασμένοι, ο «βρυγμός των οδόντων» όπως μας βεβαιώνει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο. Aντίστοιχα  σήμερα υπάρχει ο βρουξισμός των δοντιών των ανθρώπων που πάσχουν από το πολύ άγχος.

Οι δαίμονες μία θα βγάζουν τους ταλαίπωρους κολασμένους από την λάβα και μία θα τους ρίχνουν στο τάρταρο και έρημο  ψύχος .

Μία ακόμη βάσανος θα είναι …

(ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ)…

(Από το βιβλίο «ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ  ΣΩΤΗΡΙΑ» Μον.Αγαπίου του Κρητός)

(*) Μόνον ο ΟΣΕ θα αναβαθμίζεται;

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: Μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη σελίδα μας

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments