Η τραγωδία των Τεμπών, η βύθιση του Στεφανοβικείου, η περιφρόνηση του Κοινοβουλίου-Μ. Χουρδάκης

11/21/2023

Σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη θα είχαν χαθεί 57 νέοι άνθρωποι σε ένα δυστύχημα για το οποίο υπήρχαν σαφέστατες προειδοπιήσεις; Σε ποια άλλη χώρα αποθήκες πυρομαχικών θα τινάζονταν στον αέρα και δεν θα άνοιγε μύτη; Σε ποια χώρα θα χάνονταν μια κρίσιμη βάση των Ενόπλων Δυνάμεων με την επιχειρησιακή ζημιά να είναι ανυπολόγιστη και την οικονομική να φθάνει στα 2 δις και άπαντες θα παρέμεναν στη θέση τους;

Σε ποια χώρα η κυβέρνηση θα έδινε βάσεις των ΕΔ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν λες και είναι ιδιοκτησία της;

Στην Ελλάδα όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε περίπου 4 μήνες! Και όπως όλοι έχουμε καταλάβει…δεν τρέχει τίποτα!

Όλοι κι όλοι τρεις βουλευτές έκαναν το χρέος τους και κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή, για να εισπράξουν αυτό που όλοι έχουμε καταλάβει. Η κυβέρνηση περιφρονεί συστηματικά και προκλητικά το κοινοβούλιο.

Ο κ.Μιχαήλ Χουρδάκης ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης -είχε εκλεγεί με την Πλεύση Ελευθερίας- ήταν ο πρώτος βουλευτής που κατέθεσε ερώτηση για την «βύθιση» του Στεφανοβικείου και ο μοναδικός που έχει καταθέσει ερώτηση για την παραχώρηση της αεροπορικής βάσης της Ελευσίνας στους Αμερικανούς. Για το Στεφανοβίκειο ο κ.Χουρδάκης πήρε μια απάντηση που δεν αντέχει σε κριτική. Για την Ελευσίνα ακόμη σιωπή.

Ο κ.Χουρδάκης είναι Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει το γνωστικό αντικείμενο Βασικής Ιατρικής Διατροφολογίας – Υγιεινής και είναι ενταγμένος στο Εργαστήριο «Υγιεινής, Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής και Ιατρικής Στατιστικής». Αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και αυτό είναι στις μέρες σπάνιο  για νέους ανθρώπους-επιστήμονες που έχουν ήδη μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Παρόλα αυτά το τόλμησε. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα λέει για την μικρή του εμπειρία από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος  ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.militaire.gr/i-tragodia-ton-tempon-i-vythisi-toy-stefanovikeioy-i-perifronisi-toy-koinovoylioy-m-choyrdakis/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments