Ιστορική ανατροπή – Η Marine Le Pen «κλειδώνει» τη Γαλλική προεδρία το 2027: Για πρώτη φορά προηγείται σε δημοσκόπηση στο β΄ γύρο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το IFOP, η επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης (RN) προβλέπεται να κερδίσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας κατά του Gabriel Attal το 2027.

02/12/2024

Η Marine Le Pen «κλειδώνει» την προεδρία στη Γαλλία, αναδεικνύοντας το γενικότερο ρεύμα στην Ευρώπη υπέρ των εθνικών κομμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση που διεξήχθη από το IFOP, η επικεφαλής του κόμματος Εθνική Συσπείρωση (RN) προβλέπεται να κερδίσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας κατά του Gabriel Attal το 2027.

Είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε δημοσκόπηση δείχνει ότι εξασφαλίζει τη νίκη και γίνεται πρόεδρος. Στην ίδια δημοσκόπηση, αν αντιμετώπιζε τον Édouard Philippe, θα είχαν ισοψηφία με το 50% των ψήφων.

Στη δημοσκόπηση, επικρατεί με το 51% των ψήφων έναντι του Attal, ο οποίος υπηρετεί ως νυν πρωθυπουργός στην κυβέρνηση Macron και έχει ιδιαίτερα θετική κάλυψη η υποψηφιότητά του από τα γαλλικά ΜΜΕ

Τον Ιούλιο του 2022, ο πολιτικός επιστήμονας Jérôme Fourquet είπε στο περιοδικό Le JDD: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια νίκη της Marine LePen το 2027. Πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το ινστιτούτο του, Ifop, φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την πρόβλεψη».

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Marine Le Pen προβλέπεται να κερδίσει τον Gabriel Attal στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2027 για πρώτη φορά, με 51% έναντι 49% για Attal.

H επικεφαλής της ομάδας RN στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση είναι επίσης κοντά στην ιστοψηφίας με τον Édouard Philippe, τον σημερινό δήμαρχο της Χάβρης και πρώην πρωθυπουργό, με το 50% των προθέσεων ψήφου. Επιπλέον, προηγείται μακράν του ακροαριστερού Jean-Luc Mélenchon, με 64% της πρόθεσης ψήφου.

Η δημοσκόπηση είναι, μέχρι στιγμής, η πρώτη φορά που έχει τόσο καλές επιδόσεις και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η δημοτικότητά της συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα, ειδικά με τρία χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η LePen πέτυχε πρωτοφανή επίδοση τόσο στον δεύτερο όσο και στον πρώτο γύρο των τελευταίων προεδρικών εκλογών.

Έλαβε το 42% των ψήφων έναντι του Emmanuel Macron, ένα αποτέλεσμα πολυ θετικότερο από το 17,79% που συγκέντρωσε ο πατέρας της στον δεύτερο γύρο το 2002.

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος  ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/720894/istoriki-anatropi-i-marine-lepen-kleidonei-ti-galliki-proedria-to-2027-gia-proti-fora-proigeitai-se-dimoskopisi-sto-v-gyro

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments