Αίγιο: Ιερόσυλοι διέρρηξαν την Παναγία την Τρυπητή και έκλεψαν τάματα

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει το γεγονός της διάρρηξης του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής στην παραλία Αιγίου, τα ξημερώματα της Κυριακής,.

05/26/2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι παραβίασαν παράθυρο, εισήλθαν στο προσκύνημα και με αστραπιαία ταχύτητα έσπασαν το τζάμι της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας, αφαίρεσαν όσα τάματα πιστών βρήκαν και εξαφανίστηκαν.

Ο συναγερμός του Ιερού Προσκυνήματος χτύπησε και ειδοποίησε τους υπευθύνους του ναού που έσπευσαν άμεσα, πλην όμως οι κλέφτες είχαν γίνει καπνός. Του θέματος έχει επιληφθεί η Ασφάλεια Αιγίου.

Η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26.05.2024, άγνωστοι δράστες παραβίασαν από την πλευρά του Ασκητηρίου τον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, και περικόπτοντας μέρος του κιγκλιδώματος ενός εκ των παραθύρων, εισήλθαν στον Ναό, προκάλεσαν φθορές στο πολυκάντηλο που ευρίσκεται πάνω από το προσκυνητάριο της Παναγίας, παραβίασαν το προστατευτικό τζάμι του προσκυνηταρίου και αφαίρεσαν από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ορισμένα μόνο  τάματα, καθώς ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε δεν τους άφησε περισσότερα περιθώρια δράσης.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση των δραστών.

Πηγή: filodimos.gr

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://pelop.gr/aigio-ierosyloi-dierrixan-tin-panagia-tin-trypiti-eklepsan-tamata-kai-exafanistikan/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments