Θεραπεία καρκινοπαθή, σύγχρονο θαύμα της Αγίας Παρασκευής

Θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα συγκλονιστικό θαύμα που ζήσαμε με τον σύζυγο μου. Ήταν Μάιος του 2006, όταν μετά από μια τυχαία ψηλάφηση του συζύγου μου στους τραχηλικούς λεμφαδένες, ανακάλυψε ένα εξόγκωμα. Αμέσως κάναμε μαγνητική τομογραφία η όποια έδειξε μόρφωμα με νεκρικές εστιακές αλλοιώσεις, δίπλα στην καρωτίδα. Εγώ αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι κακό και άρχισα τα κλάματα και τις προσευχές γιατί τα παιδιά μου ήταν 8 και 12 ετών και είχαν ανάγκη τον πάτερα τους και εγώ τον σύζυγο μου που αγαπούσα και ήταν μόλις 47 ετών.

Τέταρτη πήραμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής και το βράδυ εκείνο βλέπει σε όνειρο ο αδελφός του συζύγου μου πως κρατούσε την τομογραφία και πάνω της ήταν απεικονισμένη η εικόνα της Παναγίας. Την Παρασκευή εκείνης της εβδομάδας, στον ύπνο μου βλέπω πως βρισκόμουν στην εκκλησία των Αγίων Απόστολων που βρίσκεται δίπλα στο πατρικό μου σπίτι στον Άγιο Μύρωνα και την όποια φρόντιζα σαν παιδάκι όποτε μου δινόταν η ευκαιρία καθαρίζοντας την και ανάβοντας τα καντήλια της.

Όπως λοιπόν ήμουν σταματημένη και κοίταζα το ιερό, βλέπω στο δεξί μου χέρι την Αγία Παρασκευή την όποια οφείλω να σας πω δεν είχα επικαλεστεί, ολοζώντανη και την ρωτώ, -Αγία μου Παρασκευή θα σωθεί ο άνδρας μου; Τότε Εκείνη σήκωσε το αριστερό της φρύδι ψηλά σαν να ήθελε να μου πει όχι  Εγώ κάτι πήγα να πω και τότε μου λέει -Μην στενοχωριέσαι Μαρία όλα θα πάνε.

Ο σύζυγός μου έκανε την εγχείρηση και περιμέναμε να βγει η βιοψία το πολύ σε 20 ημέρες. Όμως καθυστερούσε πολύ. Την ημέρα της εορτής της Αγίας στις 26 Ιουλίου, με κάλεσε ο γιατρός για ενημέρωση και μου είπε :

-δυστυχώς είναι ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα 4ου σταδίου και είναι μεταστατικό.

-Δηλαδή γιατρέ; πόσος χρόνος ζωής του μένει;

-Από 6 μήνες μέχρι ένα χρόνο, μου απατάει.

Να άνοιγε η γη να με καταπιεί καλυτέρα εκείνη την ώρα. Λέω τότε στο γιατρό ενθυμούμενη το όνειρο που είχα δει, – υπάρχει και Θεός.

Έφυγα από το νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ του Ηρακλείου και πήγα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Έκλαιγα γονατιστή μπροστά στην εικόνα της να μου δείξει ένα σημάδι πως το όνειρο ήταν προφητικό και όχι εκ του πειρασμού για να ησύχαζα έστω λίγο.

Πήγα στο σπίτι και δεν είπα σε κανένα τίποτε, μόνο προσευχόμουν ασταμάτητα. Την επομένη ξαναπήγα στον ναό της Αγίας Παρασκευής και πάλι της ζητούσα ένα σημάδι. Τελειώνοντας τη προσευχή μου έφυγα κατευθυνόμενη προς στον Ναό του Αγίου Μηνά πολιούχου της πόλεως του Ηρακλείου. Εκεί υπήρχε το άψυχο σώμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, που είχε κοιμηθεί μόλις τη προηγούμενη μέρα, αρκετός κόσμος και μοναχές από το μοναστήρι της Παναγίας της Καλυβανής και έψαλλαν.

Βλέπω τότε μια γνωστή μου καλόγρια, την φωνάζω της εξιστορώ το πρόβλημα υγείας του συζύγου μου και της ζητώ να κάνει προσευχή. Εκείνη μου λέει πολύ ευχαρίστως θα κάνω, θέλω όμως να σου πω, πως κτίζω μια εκκλησία στον Λέντα και αν ξέρεις κάποιον να κάνει μια δωρεά. Ρωτώ -ποια εκκλησία κτίζετε και μου απαντάει, -της Αγίας Παρασκευής.

Ήταν το σημάδι που ζήτησα. Ο σύζυγος μου έκανε χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, τα πάντα από ιατρικής πλευράς, συγχρόνως όμως εξομολόγηση, θεια κοινωνία και ο πνευματικός του, του  διάβαζε ευχές του Αγίου Παρθενίου και του Αγίου Βασιλείου.

Από τότε έχουν περάσει 10 χρόνια και ο σύζυγος μου ζει παρά τις αντίθετη ιατρική πρόβλεψη. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω πως ότι επαναληπτικές εξετάσεις κάνει η παίρνει αποτελέσματα, είναι ημέρα Παρασκευή και, αν δεν το γνωρίζετε, την Αγία την ονόμασαν έτσι γιατί γεννήθηκε Παρασκευή.

Την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που μου κρατάει τον σύζυγο μου υγιή. Ας έχουμε όλοι την ευλογιά της και ας συνεχίσει να είναι πάντα δίπλα του .Αμήν.

Μαρία Λυρώνη, Ηράκλειο Κρήτης

Το κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Χώρας Του Αχωρήτου και επιτρέπεται η αναδημοσίευση του μόνο με την σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών της ιστοσελίδας και την αναγραφή της πηγής με ενεργό σύνδεσμο.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments