Διήγηση θαυμαστής εμφάνισης της Αγίας Ελέσας που εορτάζει την 1η Αυγούστου

Ένα βράδυ είδα στον ύπνο μου πως είχα πάει σε ένα ναό. Κατέβηκα 5-6  σκαλοπάτια και απέναντι στη θέση του ιερού, υπήρχε ένας τάφος και πάνω στον τάφο ξαπλωμένη μια μικροκαμωμένη Αγία. Ρώτησα τους προσκυνητές ποια Αγία είναι και, μου είπαν ότι είναι η Αγία Ελέσα. Το πρωί ξύπνησα γεμάτη από απορία, αν υπήρχε όντως αυτή η Αγία. Ρώτησα αρκετά άτομα αλλά κανένας δεν την γνώριζε.

Τότε έψαξα στο διαδίκτυο και προς μεγάλη μου έκπληξη διάβασα ότι όντως υπήρχε Αγία με αυτό το όνομα και την είδα μικροκαμωμένη, γιατί σε ηλικία 14 ετών ο ειδωλολάτρης πατέρας της την φόνευσε και ο τόπος μαρτυρίου και ταφής της υπάρχει στα Κύθηρα. Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης και επιθυμούσα πολύ να την επισκεφτώ.

Ένα καλοκαίρι με την οικογένεια μου αξιωθήκαμε να πάμε Η συγκίνηση μου ήταν μεγάλη Προσκυνήσαμε και φεύγοντας μου λέει ο γιος μου “μαμά όλα συμπίπτουν αυτό που δεν ταιριάζει είναι ο χώρος που είδες στο όνειρο σου”. Πράγματι δεν είχε καμία σχέση ο σημερινός ναός με αυτόν που είδα στον ύπνο μου. Γυρίζοντας και ενώ ταξιδεύαμε για Κρήτη άρχισα να διαβάζω το βιβλίο με τον βίο της που είχα αγοράσει και τότε διαβάζω ότι ο νέος ναός είναι κτισμένος πάνω στα ερείπια του παλιού, του οποίου το ιερό, ήταν πάνω από τον τάφο της Αγίας.

Θα σας παρακαλούσα να μη θεωρήσετε πως ότι σας διηγήθηκα ήταν συμπτώσεις. Η δύναμη των Αγίων μας είναι πολύ μεγάλη και μας το διαβεβαιώνουν κάθε ήμερα.

Μαρία Λυρώνη – Ηράκλειο Κρήτης

Η μνήμη της Αγίας τιμάται την 1η Αυγούστου εκάστου έτους και μαζί με τον Άγιο Θεόδωρο θεωρούνται προστάτες των Κυθήρων.

Το κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Χώρας Του Αχωρήτου και επιτρέπεται η αναδημοσίευση του μόνο με την σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών της ιστοσελίδας και την αναγραφή της πηγής με ενεργό σύνδεσμο.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments