Άνθισε ξανά ξεραμένο στεφάνι που είχε τοποθετηθεί στον Εσταυρωμένο. Για θαύμα κάνουν λόγο οι πιστοί στα Τρίκαλα

Συγκίνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καρυών στα Τρίκαλα, όταν οι πιστοί διαπίστωσαν ότι στον στολισμό που είχε ξεραθεί βγήκαν ολόφρεσκα μοβ λουλούδια!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι πιστοί που εκκλησιάστηκαν το Σαββατοκύριακο σε ιερό ναό των Τρικάλων, όταν με έκπληξη διαπίστωσαν ότι άνθισε ξανά το στεφάνι που είχε τοποθετηθεί στον Εσταυρωμένο τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Το ασυνήθιστο -όσο και όμορφο- φαινόμενο σημειώθηκε στον Ναό του Αγίου Αθανασίου Καρυών και καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας trikalavoice.gr.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, μπορεί το στεφάνι που είχε τοποθετηθεί στον Εσταυρωμένο τη Μεγάλη Πέμπτη να ξεράθηκε, ακολουθώντας τη φυσική φθορά των πραγμάτων και των φυτών, αλλά ένα κομμάτι του παρέμεινε ολοζώντανο! Και όχι μόνο δεν ξεράθηκε, όπως ασφαλώς θα περίμενε κανείς, αλλά άνθισε κιόλας, βγάζοντας ολόφρεσκα μοβ λουλούδια, εντυπωσιάζοντας τους πιστούς.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό προκάλεσε τον θαυμασμό όσων επισκέφθηκαν προχθές τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου για τη θεία λειτουργία, καθώς η δεύτερη ανθοφορία του ταπεινού φυτού ήρθε περίπου δυόμισι εβδομάδες μετά την ημέρα που το λουλουδένιο στεφάνι τοποθετήθηκε στον Εσταυρωμένο.

Η είδηση πολύ γρήγορα διαδόθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε αρκετά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κάποιους χρήστες να κάνουν λόγο για «θαύμα» και άλλους να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό στο φαινόμενο αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχε σημειωθεί το 2012 στην ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, δύο μήνες μετά το Πάσχα που και εκεί άνθισε το ακάνθινο στεφάνι. 

Τότε η ηγουμένη της ιεράς μονής κ. Χριστονύμφη Σπυροπούλου, δεν ήθελε να δώσει κανένα επιπρόσθετο στοιχείο για το φαινόμενο, αλλά περιορίσθηκε να πει: «Προτιμούμε Να Μείνει Στην Αφάνεια. Παρακαλώ Πολύ Μην Δημοσιεύσετε Τίποτε. Δεν Θέλουμε Να Δοθεί Δημοσιότητα, Αλλά Να Παραμείνει Ως Μαρτυρία Δική Μας, Εντός Της Ιεράς Μονής. Δεν Επιθυμούμε Η Ιερά Μονή Να Αποτελέσει Αφορμή Για Οποιονδήποτε Σχολιασμό».

Ο πατήρ Ευάγγελος, δείχνει με θαυμασμό το ανθισμένο πλέον στεφάνι

Το ίδιο αποκαλύπτει και ο ιερέας Ευάγγελος Πιτσουλάκης ο οποίος κάθε Κυριακή εκτελεί το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου: «Το Ακάνθινο Στεφάνι Ήταν Επί Τρεις Μήνες Κατάξερο, Φρυγανιασμένο, Έτοιμο Να Πέσει. Ήταν Ένας Νεκρός Οργανισμός Και Όμως, Εδώ Και Λίγες Ημέρες Βγάζει Πολλά Φυλλαράκια Και Κόκκινα Μικρά Άνθη. Συγκλονίστηκα Όταν Το Είδα. Να Πάνε Να Δουν Όσοι Δεν Πιστεύουν Στον Χριστό Και Στα Θαύματα».

Ρωτήσαμε τον ιερέα εάν στο συγκεκριμένο μοναστήρι, έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν παρόμοια θαυματουργά φαινόμενα.

Πατήρ Ευάγγελος: Γνωρίζω πολύ καλά ότι παλαιότερα, υπήρχε στην ιερά μονή μια μικρή εικόνα της Παναγίας που δάκρυζε κι έβγαζε μύρο. Την θυμάμαι την εικόνα αυτή. Μια καλόγρια που έφυγε από το μοναστήρι, πήρε μαζί της και την εικόνα.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση του συγκεκριμένου φαινομένου; Μπορεί ένα ξερό κλαδί που δεν ποτίζεται ούτε βρέχεται, ένας νεκρός οργανισμός που παραμένει επί μήνες σε κλειστό χώρο, ξαφνικά να παίρνει ζωή;

Ρωτήσαμε τον γεωπόνο κ. Σοφιανίδη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν Υπάρχει Περίπτωση Ούτε Είναι Δυνατόν, Ένα Ξερό Φυτό Να Ανθίσει Από Μόνο Του».

Σε στιγμές που ο τόπος διέρχεται τεράστια κρίση και η πίστη των χριστιανών δοκιμάζεται, φαινόμενα σαν αυτό που αντικρίζουν οι προσερχόμενοι στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πιστοί, στις παρυφές του Υμηττού, αν μη τι άλλο προσφέρουν παρηγοριά, ελπίδα και αισιοδοξία ότι ο Χριστός είναι ζώσα πραγματικότητα. Βρίσκεται δίπλα μας και δείχνει την παρουσία Του.

Ο πατήρ Ευάγγελος Πιτσουλάκης ομολογεί ότι και ο ίδιος αισθάνεται συγκλονισμένος για το φαινόμενο. Μιλάει για θαύμα και καλεί τους πιστούς να το δουν από κοντά

Για την Ιερά Μονή τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου, αξίζει να πούμε ότι βρίεσκεται κτισμένη στους Δυτικούς πρόποδες τού Υμηττού. Υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Διοικητικά στα όρια τού Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Κατά τον Καθηγητή Φιλοσοφίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ι. Θεοδωρακόπουλο, προϋπήρχε στην θέση αυτή αρχαίος Ναός της Αρτέμιδος και αργότερα παλαιοχριστιανικός ναός της Παναγίας.

Ο κυρίως Ναός, χρονολογείται στον 11ο – 12ο αιώνα , ο νάρθηκας τέλος 13ου αρχές 14ου, η Τράπεζα και το οψοφυλάκιο τον 16ο

αιώνα. Η παράδοση λέει ότι όταν σπούδαζε ο Μέγας Βασίλειος στην Αθήνα, μελετούσε στο σημείο όπου βρίσκεται η ιερά Μονή.

Το αρχαιότερο έγγραφο πού σώζεται και αφορά στην προσφορά τού φόρου από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής (Πετράκης) είναι του έτους 1702. Σε έγγραφο του έτους 1722, αναφέρεται η πώληση της περιοχής της Ιεράς Μονής στην Ιερά Μονή Πετράκη. Τον 18ο αι. κατέστη Μετόχιο της Μονής Ασωμάτων – Πετράκη. Το έτος 1942 εγκαταστάθηκε σε αυτή γυναικεία αδελφότης. Από το 1971 λειτουργεί ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή. 

Επιμέλεια κειμένου Χώρα Του Αχωρήτου

Πηγές :

http://labelnews.gr/%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5/

http://www.diakonima.gr/2012/07/12/%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments