“Μη φοβάσαι. Είμαι ο Άγιος Θεράποντας και θα θεραπεύσω την κόρη σου χάρις στις δικές σου προσευχές”

Μαρτυρία :Μαρίας Ιωαννίδου

Στα 16 μου διαγνώστηκα με βακτηριακή μηνιγγίτιδα (μια πολύ σοβαρή ασθένεια κατά την οποία τα μηνίγγια του εγκεφάλου γεμίζουν υγρό). Έπεσα σε κώμα και μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο στο  Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από παρακέντηση που μου έκαναν οι γιατροί ανακοίνωσαν στους δικούς μου, ότι η κατάσταση μου ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και ότι οι πιθανότητες για να ζήσω ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και ότι ακόμα και αν ζούσα θα είχα σοβαρά προβλήματα αναπηρίας, όπως τύφλωσης, παράλυσης κτλ.

Το μόνο που τους είπαν ήταν ότι μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να με σώσει. Μετά πό λίγες μέρες,ήρθε ένας οικογενειακός μας φίλος να με δει στο νοσοκομείο και μου έφερε μια εικόνα ενός Αγίου, τον οποίο και έβαλε στο προσκέφαλό μου, o οποίος ήταν άγνωστος σε όλους μας. Όταν συνήλθα από το κώμα ρωτήσαμε να μάθουμε για τον συγκεκριμένο Άγιο και μας είπαν ότι είναι ο Άγιος Θεράπων και ότι υπάρχει εκκλησία στο Λυθροδόντα.Ρωτήσαμε επίσης  να μάθουμε  πότε γιορτάζει, για να κάνουμε τη γιορτή και γαι να πάμε να προσκυνήσουμε και μας είπαν 30 Οκτωβρίου. Κάτι το οποίο όλους μας συγκίνησε και μας έκανε να πιστέψουμε πιο πολύ στο θαύμα, γιατί εγώ γεννήθηκα 30 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά τους γιατρούς δεν πιστευαν στα μάτια τους και ήταν σίγουροι ότι έγινε θαύμα στην περίπτωση μου,γιατί όχι μόνο επέζησα αλλά δεν μου άφησε και κανένα πρόβλημα.

Από τότε μέχρι και σήμερα που είμαι σαράντα χρονών, δεν αποχωρίστηκα ποτέ την εικόνα που μου έφερε ο οικογενειακός μας φίλος.Την έχω πάντοτε στο προσκέφαλο μου. Την παίρνω  πάντοτε μαζί μου, όταν θα ταξιδέψω. Επίσης την είχα μαζί μου και όταν γέννησα τον γιο μου.Είχα πολύ εύκολη γέννα. Κάθε χρόνο κάνω τη γιορτή, έρχομαι στον Λυθροδόντα και φέρνω κερί.

Ο Άγιος Θεράπων είναι ο Άγιος μου και πιστεύω πάρα πολύ στη Χάρη Του. Νοιώθω ασφάλεια, όταν έχω την συγκεκριμένη εικόνα μαζί μου.

Μαρτυρία :Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωσταντίνου Μαυροκορδάτου, Λυθροδόντα.

Μια κοπέλα στην Αίγυπτο ήταν παράλυτη. Αρρώστησε και έπαθε παραλυσία. Η μάνα της κοπέλας εκείνης ήταν πιστή. Νύχτα μέρα προσεύχετο!

Μια μέρα λοιπόν, στη μητέρα της κοπέλας , στην ευλαβή αυτή  γριούλα, της παρουσιάστηκε ένας άγιος και της είπε: “Μη φοβάσαι. Είμαι ο Άγιος Θεράποντας και θα θεραπεύσω την κόρη σου χάρις στις δικές σου προσευχές”. Δεν άργησε πολύ και το θαύμα έγινε! Μετά από λίγο καιρό, η κόρη της γριούλας έγινε τελείως καλά, θεραπεύτηκε και περπατούσε όπως πρώτα.

Η κοπέλα αυτή ήταν σε χορευτικές ομάδες και χόρευε. Τότε κάποια γνωστή της εκεί, στο χορευτικό, της είπε: ” Μα τι έγινε, πως το ξεπέρασες και έγινες καλά;” Τότε η κοπέλα που γιατρεύτηκε , αποκρίθκε: ” Η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα”. Δεν έφτασε να πει αυτή την κουβέντα και έπεσε κάτω και έμεινε ξανά παράλυτη, χειρότερα από πριν. Η γριούλα μητέρα της πάλι γονατιστή, παρακαλούσε τον Άγιο Θεράποντα και τότε πάλι παρουσιάστηκε ο Άγιος και είπε στη γριούλα: “Για τις δικές σου προσευχές θα τη θεραπεύσω για δεύτερη φορά!” Και το θαύμα ξαναέγινε! Για δεύτερη φορά έγινε καλά και η παράλυτη κοπέλα όπως πρώτα! Δοξασμένο το όνομα Του.

Λέγομαι Ελένη Μάντζιου, και σας γράφω από την Καρδίτσα. Είμαι 37 χρονών. Τον Ιούνιο του 2003, παραμονή της γέννησης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, μπήκα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στο Αιματολογικό. Έπασχα από οξεία μυελογενή λευχαιμία. Έκαμα το πρώτο σχήμα χημειοθεραπείας. Η ασθένεια δεν έχει ίαση. Οι γιατροί αναζήτησαν τα αδέρφια μου, για να εκθέσουν την κατάσταση και να συνεργαστούν μαζί τους για τη θεραπεία μου. Έχω άλλα τρία αδέρφια, αλλά εγώ ήμουν υιοθετημένη. Τους ειδοποίησε ο σύζυγός μου.

Μετά από 20 χρόνια δέχτηκαν και ήρθαν. Είχα συμβατότητα με τη μεγάλη αδερφή μου. Έκανα άλλα δύο σχήματα. Μετά ετοιμάστηκα για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Μπήκα στις 24 Νοεμβρίου. Τα κύτταρα τα πήρα στις 2 Δεκεμβρίου. Όλα καλά! Παραμονή Χριστουγέννων γύρισα στο σπίτι μου. Μετά από δύο μήνες περίπου είδα μπροστά μου έναν ασπρομάλλη γέροντα με λευκό χιτώνα να μου λέει: «Όλα πέρασαν, δεν ήταν να το περάσεις εσύ αυτό». Επί ένα χρόνο αναζητούσα ποιος άγιος ήταν αυτός πού εμφανίστηκε και μου συμπαραστάθηκε στο πρόβλημά μου.

Όταν τα κατάφερα και πραγματοποίησα το τάμα μου στη Λέσβο, στον Άγιο Ραφαήλ, περπατούσαμε με το σύζυγό μου στην πόλη της Μυτιλήνης. Μπήκαμε στο Ναό του Αγίου Θεράποντα, στο Ναό σας, τυχαία. Εκεί ανακάλυψα ότι ο Άγιος που είχα δει τότε, ήταν ο άγιος Θεράπων, ο Επίσκοπος Κύπρου! Αυτός που είδα τότε ήταν Αυτός που προσκύνησα στην εικόνα του Ναού σας! Ειλικρινά σας λέω πως δεν γνώριζα ούτε τη μορφή του, ούτε το όνομά του, ούτε τον ήξερα δηλαδή, ούτε τον είχα ακούσει ποτέ, ούτε τον είχα προσκυνήσει.

Την ώρα που ανακάλυψα ποιος ήταν ο γέροντας, ο σωτήρας μου, τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονταν: Χαρά, δέος, λύπη, άγχος, δεν ήξερα κι εγώ η ίδια. Έκλαιγα, χαιρόμουνα! Η ψυχή μου ήταν πλημμυρισμένη από αγαλλίαση, η καρδιά μου πετάριζε! Ο σύζυγός μου με ρωτούσε τι έπαθα. Τότε του τα εξήγησα όλα – γιατί γνώριζε μόνο πως κάποιος άγνωστός μας άγιος με είχε θεραπεύσει. Μετά, όταν ηρέμησα, η ψυχή μου πετούσε από χαρά και ευγνωμοσύνη.

Όταν διάβασα το βίο του και τα θαύματά του στο βιβλίο σας, πάτερ, θεώρησα ότι είχα χρέος να σας ενημερώσω για το θαύμα Του και το πώς γνώρισα τη χάρη Του. Τον έχω πάντα στην ψυχή μου, τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Τον ευχαριστώ και τον επικαλούμαι συνεχώς.

Πηγές:

https://osiostherapon.wordpress.com/2016/10/25/%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

https://osiostherapon.wordpress.com/2016/10/27/%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF/

http://orthodox-world.pblogs.gr/2010/05/dyo-syghrona-megala-thaymata-toy-agioy-theraponta-episkopoy-kypr.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments