“Σκέφτηκαν και οι δύο πάει η γιαγιά. Την σκότωσε το αμάξι. Πάγωσαν περισσότερο όμως όταν είδαν ότι δεν υπήρχε πτώμα στην άσφαλτο…”

Θα ήθελα να διηγηθώ ένα από τα θαύματα που έχουν συμβεί στην οικογένεια μου.  Είχε συμβεί στον αδελφό του συζύγου μου. Πάνε χρόνια τώρα ήταν μικρός σε ηλικία είκοσι χρόνων παλικάρι περίπου. Καλοκαίρι τότε έβγαινε με φίλους ξενυχτούσε, έπινε.. διασκέδαζε μέχρι αργά… Δεν πίστευε και πολύ στον Θεό….

Ένα βράδυ πολύ αργά νύχτα ανηφορίζανε με έναν φίλο πάνω σε ένα μικρό μηχανάκι τον δρόμο από Φρύνι προς το Μοναστήρι για βόλτα. Είναι όλο δέντρα εκεί και η θέα από το δρόμο ειδικά τη μέρα βλέπεις όλη τη Λευκάδα την πόλη από ψηλά και την υπέροχη παραλία του Άη Γιάννη.

Ο δρόμος ήταν έρημος εκείνη την ώρα… Σκοτεινά… Και ξαφνικά βλέπουν μπροστά τους μες στη μέση του δρόμου στην άσφαλτο στο σκοτάδι μια μαύρο ντυμένη γυναικεία φιγούρα μεγάλη σε ηλικία…

Φορούσε και μαύρο Μαντήλι στο κεφάλι όπως είναι ντυμένες οι Λευκαδίτισσες στα χωριά…. Τους είδε η γυναίκα που τρέχανε με το μηχανάκι και δεν έκανε πιο πέρα… Σαν να ήθελε να τους κόψει το δρόμο… Να τους σταματήσει..

Σταμάτησαν αναγκαστικά… Εεεεεεε γιαγιά κάνε στην άκρη να περάσουμε της είπαν…. Η γυναίκα γύρισε τους κοίταξε και τους είπε… Κάνετε εσείς στην άκρη τώρα παιδιά μου… Κι αμέσως από τη στροφή του δρόμου δίπλα από το αντίθετο ρεύμα κατηφόρισε με μεγάλη ταχύτητα σαν σφαίρα ένα μεγάλο αμάξι προς Λευκάδα…. Θα τους χτυπούσε… Μετωπική…. Η Γιαγιά τους έσωσε!! Κάνανε πιο πέρα στην άκρη του δρόμου, στα χορτάρι με το μηχανάκι.

Σκέφτηκαν και οι δύο πάει η γιαγιά… Την σκότωσε το αμάξι… Πάγωσαν περισσότερο όμως όταν είδαν ότι δεν υπήρχε πτώμα στην άσφαλτο… Όλα αυτά έγιναν σε κλάσματα δευτερόλεπτου….

Έψαξαν σε όλο το δρόμο μες τη νύχτα… Και στις άκρες του δρόμου… Πουθενά πτώμα… Πουθενά η γιαγιά… Το πρωί τα διηγήθηκε όλα αυτά στην πεθερά μου… ΑΙΩΝΙΑ της Η ΜΝΗΜΗ…. Έχει πεθάνει πίστευε πολύ…. Τους λέει Η Φανερωμένη ήτανε… Σας γλύτωσε!!

Πήγανε Στο Μοναστήρι το απόγευμα…. Ο Πάνος δεν έμπαινε σε εκκλησία… Πόσο μάλλον σε Μοναστήρι… Είδαν Την Παναγία Στην Μεγάλη Εικόνα με τα καντήλια και τα Τάματα…. Την αναγνώρισαν…. Έσκυψαν Την Ευχαρίστησαν Την Προσκύνησαν…

Μαρία από Λευκάδα για τη Χώρα Του Αχωρήτου

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments