«Στόχος» ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ! Δεν ήταν τυχαία η υπερπτήση του τουρκικού F-16 στο Φαρμακονήσι

Όπως φαίνεται τελικά, μόνο τυχαία δεν ήταν η νέα πρόκληση των Τούρκων που σημειώθηκε το πρωί με υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι Τούρκοι έστειλαν το F-16, την ώρα που στην περιοχή πετούσε ελικόπτερο που μετέφερε τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νίκο Μανωλάκο στο Φαρμακονήσι αλλά και σε άλλα νησιά της περιοχής. Ο αντιστράτηγος επισκέπτεται τα στρατιωτικά φυλάκια και τις μονάδες ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τo τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος , εισήλθε στις 10.55 στο FIR Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα πραγματοποίησε υπερπτήση, πέταξε δηλαδή πάνω από το έδαφος του Φαρμακονησίου, σε ύψος 3.200 πόδια. Εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11.10.

Σημειώνεται ότι οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών είναι σχεδόν πάντα εστιασμένες στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, τα Ιμια. Δηλαδή σε νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων τα οποία οι Τούρκοι έχουν εντάξει στις λεγόμενες γκρίζες ζώνες.

Πηγή: https://thecaller.gr/ellada/stoxos-diikitis-tis-asden-den-itan-tixea-iperptisi-tourkikou-f-16-sto-farmakonisi/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments