“Τα κομμένα μου δάκτυλα φύτρωσαν ξανά”

Το Καλοκαίρι του 2001 ο δεκάχρονος Ναζάρ Σταντνιτσένκο, πήγε στην πόλη Θεοδοσία της Κριμαίας από το Σεβερομόρσκ (πόλη της Βόρειας Ρωσίας) για να παραθερίσει με τη γιαγιά του.

Ο Ναζάρ έπαιζε πολύ ωραίο πιάνο. Κάποια μέρα όμως καθώς το μικρό αγόρι πήγε να περάσει την πόρτα του σπιτιού, η πόρτα έκλεισε και του έπιασε τα δύο μεσαία δάχτυλα. Το τραύμα ήταν βαθύ.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θεοδοσίας και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι δύο ονυχοφόρες φάλαγγες ήταν ακρωτηριασμένες. Το κόκκαλο στο ένα από τα δυο δάκτυλα είχε διαμελισθεί εντελώς και σχεδόν δεν υπήρχε. Μετά την εγχείρηση η μητέρα του παιδιού πήγε στον ναό, έκανε παρακλήσεις και έδωσε στο παιδί να πιει αγιασμό και να βάζει λάδι του Αγίου καθώς και μια εικονίτσα του Αγίου Λουκά. 

Το παιδί έβαλε την εικόνα του Αγίου πάνω στις γάζες και κλαίγοντας έλεγε: Άγιε μου Λουκά δεν ξέρω τι θα κάνεις, θέλω να ξαναπαίξω πιάνο…

Η διαδικασία της επούλωσης ήταν πολύ γρήγορη και λίγο καιρό μετά εκεί στις μετεγχειρητικές τομές, άρχισε το κολόβωμα των δακτύλων να μεγεθύνεται. Και προς έκπληξη όλων οι ακρωτηριασμένες φάλαγγες των δακτύλων άρχισαν να αναγεννιούνται. Σε λίγες μέρες αποκαταστάθηκαν πλήρως, μαζί με την αναγέννηση των δύο ονύχων, χωρίς μάλιστα να αφήσουν κανένα σημάδι η ελάττωμα! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός Ναζάρ λίγους μήνες μετά το ατύχημα βραβεύτηκε σε διαγωνισμό για τη δεξιοτεχνία του στο πιάνο! 

Στην ηχογραφημένη εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας θα ακούσετε το ίδιο το παιδί να διηγείται σε συνέντευξη που έδωσε στο σταθμό, σε επίσκεψη του στην Ελλάδα, το θαύμα που έζησε (από το 21 λεπτό και μετά). 

Στην ίδια εκπομπή υπάρχει ένα αναλυτικό αφιέρωμα στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Μιλάει για αυτόν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε στη Ρωσία πολλά από τα μέρη που έζησε ο Άγιος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι γιατροί λένε ότι ακόμα και αν δεν είχαν κοπεί τα δάκτυλα του χεριού του παιδιού, δεν θα μπορούσε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία πιάνο μιας και τα δάκτυλα στο χτυπημένο χέρι του κινούνται πιο γρήγορα από το άλλο. Είναι μια απάντηση σε ορισμένους που ειρωνεύονται τα θαύματα και μιλούν για αυτοθεραπείες. 

 

Στο βίντεο θα δείτε το παιδί και τη μητέρα του να εξιστορούν το θαύμα καθώς και την εικόνα του Αγίου που κρατούσε το παιδί. 

Πηγή:

https://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?t=9949

http://apantaortodoxias.blogspot.com/search?q=Ναζάρ+Στανιντσένκοφ+

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments