Ο Στρατηγός Φράγκος καλεί τους πολίτες σε αντίσταση για το Σκοπιανό – Παραίτηση βουλευτών Β. Ελλάδος & ανατροπή της κυβέρνησης!

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις απεύθυνε ο στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος λίγο μετά την ανακοίνωση και του δεύτερου τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται αυτή την ώρα.

Ο στρατηγός Φ.Φράγκος κάλεσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση για ανατροπή της κυβέρνησης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους  και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση, ως μόνοι τρόποι για να σωθεί η εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Ακόμη ο Φ.Φράγκος είπε: «Εγκαλείτε τους προδότες» ζητώντας να παραιτηθούν πρώτα οι βουλευτές της Μακεδονίας προκαλώντας έτσι εκλογές.  

Πηγή: http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/692613_o-f-fragkos-kalei-toys-polites-se-antistasi-gia-skopiano

«ΤΑ ΕΙΠΑΝ» ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ! «Βόρεια Μακεδονία» το όνομα! «Υπάρχει συμφωνία με erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση», λέει η κυβέρνηση 

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έχουμε συμφωνία στο Σκοπιανό

Gepostet von Ομάδα Αλήθειας am Dienstag, 12. Juni 2018

Διάγγελμα για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Κλείνει σήμερα οριστικά μια διένεξη που υπονόμευσε την σταθερότητα στην περιοχή μας και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον. Παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 12. Juni 2018

Παρά τις ισχυρές πιέσεις και τον «καβγά» του με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ πήρε τηλέφωνο τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίωνκαι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- ΠΓΔΜ οριστικοποιήθηκε.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα επικοινωνήσει και με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Στις 19.30 θα απευθύνει διάγγελμα, ενώ την ίδια ώρα το ίδιο θα πράξει και ο Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά, δηλαδή η νέα ονομασία της ΠΓΔΜ να ισχύει erga omnes και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορές από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

“Ήρθα ξαφνικά καθώς δεν μπορούσα να προγραμματίσω το σημερινό ραντεβού. Αυτή η επίσκεψη είναι για καλό σκοπό γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε μια καλή συμφωνία που περιλαμβάνει και συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes, η οποία προβλέπει και αλλαγές στο Σύνταγμα στα σημεία εκείνα που υπήρχαν αναφορές που δείχνουν αλυτρωτισμό αλλά με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά η παρακαταθήκη της αρχαίας Μακεδονίας” είπε ο κ. Τσίπρας.

“Είστε ο πρώτος που ενημερώνω μετά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ.Ζάεφ, θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια θα ζητήσω από τον πρόεδρο της βουλής να διοργανωθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την ενημέρωση του για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΠΓΔΜ.

«Είναι σαφές ότι η ευθύνη για το αν πραγματικά η γειτονική μας χώρα εννοεί την τήρηση αυτών των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει αυτονοήτως εναπόκειται σε εκείνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.

«Εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Το όνομα, λοιπόν, που έχει καταλήξει φαίνεται πως είναι το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και στα σλαβικά «Severna Makedonija». Η γλώσσα θα αποκαλείται μακεδονική, αλλά με την διευκρίνηση ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα.

Οι πολίτες της θα αποκαλούνται Πολίτες της Δημοκρατίας της βόρειας Μακεδονίας. Δηλαδή η Εθνότητα θα είναι citizen of the republic of northern makedonija.

Ήδη πάντως έχουν τρέξει δύο σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο. Η πρώτη είναι η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου ο οποίος επανέλαβε πως όχι μόνο δεν θα στηρίξει τη συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία για το ονοματολογικό, αλλά επιπλέον θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους ΑΝΕΛ – θα διαγράψει, δηλαδή, όποιον βουλευτή διαφοροποιηθεί και ψηφίσει τη συμφωνία. Η δεύτερη είναι η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα βάλει – σύμφωνα με πληροφορίες – θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, ύστερα από τη στάση Καμμένου-ΑΝΕΛ. Δηλαδή, θα ζητήσει από τον κ. Παυλόπουλο να έρθει η συμφωνία τώρα στη Βουλή κι έτσι να προκύψει ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης, αν την καταψηφίσει ο Καμμένος.

Ως προς τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας, ιδιαίτερη σημασία έχει η αποστροφή του κατά την οποία εκτίμησε πως η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα δεν θα περάσει στην πΓΔΜ, λόγω των αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα έλθει… ποτέ προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, αφού δεν προβλέπεται να μπει νωρίτερα από το δημοψήφισμα που θα γίνει στη γειτονική χώρα και τη συνταγματική αναθεώρηση που θα προωθηθεί. Άρα, πρακτικά, δεν θα γίνει καμία ψηφοφορία κατά την οποία οι ΑΝΕΛ θα χρειαστεί να διαχωρίσουν τη στάση τους. Αλλά ακόμη κι αν τα πράγματα οδηγηθούν σ’ αυτό το σημείο, θα έχει μεσολαβήσει πολύς χρόνος – τουλάχιστον 4-5 μήνες από σήμερα – και θα έχουν προηγηθεί ζυμώσεις.

Πηγές:

https://thecaller.gr/politiki/pire-tilefono-ton-tsipra-o-zaef-gia-to-skopiano-stonpaulopoulo-iparxi-simfonia/

http://www.enikos.gr/politics/578884/tsipras-einai-kali-i-symfonia-perilamvanei-syntagmatiki-anatheori

https://www.tribune.gr/politics/news/article/475921/proedros-tis-dimokratias-i-pgdm-prepei-na-kanei-praxi-ayta-poy-desmeythike.html

Στις 16 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες.Γενικός Ξεσηκωμός. Ενεργοποίηση του άρθρου 120

Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί την βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, και η οποία είναι ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο.

Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας.

Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράτουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας ( με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελειώδους αρχής της λαικής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Πηγή: http://www.ptolemaidanews.gr/new/news.php?lang=173&cat=137&id=46523

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments