Φράγκος: Παυλόπουλε παραιτήσου. Σαμαράς: Ταπεινωτικός συμβιβασμός. Πένθιμα οι καμπάνες με εντολή Αμβρόσιου

Με νέα δήλωση φωτιά επανέρχεται ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός υπ. Αμυνας, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας στο SigmaLive, καλώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία και να προκηρυχθούν εκλογές ώστε να μην προχωρήσει η συμφωνία Ζ.Ζάεφ-Α.Τσίπρα για το Σκοπιανό.

Μια συμφωνία η οποία, το υπενθυμίζουμε, εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας, γλώσσα και ταυτότητα και συνεπώς εκχωρεί τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματά της.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1. Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση» υποστήριξε.

Πρόσθεσε δε ότι «οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος να φύγει από την συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έτσι απλά. Εγκαλείτε τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας! Οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές».

Είναι η δεύτερη δήλωση μετά την χθεσινή που κάνει σαφή αναφορά για προδοσία στο μείζον αυτό, εθνικό ζήτημα.

Χθες δήλωσε ότι: «Το τραγικό που κατόρθωσε ο κ. Τσιπρας με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της ταυτότητος και της γλώσσας στους Σλαβοβούλγαρους των Σκοπίων είναι να διχάσει τους Έλληνες. Να γνωρίζει καλά ότι: Την προδοσία πολλοί  αγάπησαν. Τον προδότη, ουδείς».

«Ανιστόρητη σύμπλευση Προέδρου Δημοκρατίας με Τσίπρα»: «Καταπέλτης» Σαμαράς (και) κατά Παυλόπουλου για Σκοπιανό

Με μια πολύ σκληρή δήλωσή του, ειδικά απέναντι στον άλλοτε συνάδελφό του στη ΝΔ και νυν πρόεδρο Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς αναφέρει μεταξύ άλλων πως η “ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»… Ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια»”.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments