Μπουτάρης: «Πρέπει Να Είναι Περήφανοι Οι Έλληνες Με Τη Συμφωνία»

«Δεν θριαμβολογεί κανένας. Είναι ένα θετικό βήμα η συμφωνία. Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Είναι μια πληγή 200 ετών. Πιεζόμαστε από παντού. Με αυτή την συμφωνία φαίνεται ότι η Ελλάδα απέκτησε αξιοπιστία. Δείτε τα ξένα ΜΜΕ».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και είναι απόσπασμα της ομιλίας του στο δημοτικό συμβούλιο.

Ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική γραμμή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη πήγε ένα βήμα παρά πάνω. Τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι οι Έλληνες γιατί «ποτέ μια συμφωνία δεν είναι καλή όταν μόνο εσύ κερδίζεις. Αυτά μόνο στον πόλεμο, που σημαίνει ότι επιβάλλεσαι» και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένα «χάιδεμα» της συμφωνίας ώστε «να δούμε τι περισσότερο μπορεί να γίνει».

«Υπεγράφη μια συμφωνία με πάρα πολλές επιφυλάξεις. Θα φανεί μέχρι το τέλος του χρονοδιαγράμματος, τι πάει καλά και τι δεν πάει» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Αρχικά ο δήμαρχος έκανε μια μικρή αναφορά στην συμφωνία για το Σκοπιανό, όμως στην δευτερολογία του ήταν λάβρος κατά της αντιπολίτευσης: «Μένουμε Θεσσαλονίκη» για λαϊκισμό και παραπλάνηση. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε απολύτως το καθήκον της καθώς «η διπλωματία είναι μυστική, δεν κουβεντιάζεται στα καφενεία».

Τέλος απευθυνόμενος στον Σταύρο Καλαφάτη του τόνισε πως είναι οκτώ φορές περισσότερο μακεδόνας από αυτόν λόγω του γενεαλογικού του δέντρου.

«Τόσα χρόνια τι κάνατε για αυτή την πρωτεύουσα της Μακεδονίας; Η ΝΔ είχε καταστήσει μια συγκεκριμένη πολιτική για το θέμα. Σύνθετη ονομασία. Γιατί η θέση η δικιά σας έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα και γεμίσαμε Μακεδονομάχους;» κατέληξε στην τοποθέτησή του με τον Στ. Καλαφάτη να τον διακόπτει και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τον καταγγέλλει για πολιτική αγένεια.

Πηγή: https://newsthessaloniki.gr/mpoytaris-prepei-na-einai-perifanoi-oi-ellines-me-ti-symfonia/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments