Να γιατί πηγαίνουν οι πιστοί σκούπες στον Πανορμίτη!

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν κάποιος πηγαίνει στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη βλέπει πολλούς πιστούς να κρατάνε στα χέρια τους σκούπες τις οποίες εναποθέτουν μπροστά στην εικόνα του Μεγαλόχαρου!

Βέβαια, οι περισσότεροι θα γνωρίζουν τον λόγο. Όμως, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που, ενδεχομένως, να μην έτυχε να τον μάθουν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λέγονται, για τον Πανορμίτη, πρόκειται για έναν Άγιο που έχει μια προσφιλή ασχολία: Να σκουπίζει τις αμαρτίες των ανθρώπων!

Έτσι, για να μπορεί να κάνει ο Μεγαλόχαρος τη «δουλειά» του, οι πιστοί συνηθίζουν να κάνουν τάματα παίρνοντάς του, κυρίως, σκούπες!

Αλλά, σ΄ όλη αυτή την ιστορία, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό: Συγκεκριμένα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα πρέπει να τολμήσει κανείς, να του πάρει κάποια σκούπα, (ή οποιοδήποτε άλλο τάμα), γιατί ο Άγιος αν δεν την πάρει πίσω, μέχρι το καράβι δεν αφήνει να φύγει!

Αφήστε που… συνηθίζει να εμφανίζεται μέχρι και στα όνειρα εκείνων που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους ή του πήραν κάποιο τάμα! Και μόνο όταν του το πας πίσω σ΄ αφήνει ήσυχο!

Φυσικά, όλα αυτά είναι κάτι που τα επιβεβαιώνουν τόσο οι Συμιακοί όσο και οι Ροδίτες καθώς είτε έχει συμβεί σ΄ αυτούς ή σε κάποιον από τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Δεν απομένει, λοιπόν, παρά να του τάξετε μια σκούπα ή κάποιο άλλο τάμα, και να του το πάρετε για να τα έχετε καλά μαζί του!

Πηγή: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1999531816777864&set=gm.679788872383542&type=3&theater&ifg=1

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments