Και άλλο μετάλλιο: Τρίτος ο Τσιάμης στο τριπλούν

Είναι 36 ετών. «Υπηρετεί» τον στίβο από μικρό παιδί και στο Βερολίνο κατέκτησε αυτό που διεκδικούσε τόσα χρόνια. Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι τριταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν και, πραγματικά, ήταν το αουτσάιντερ που κέρδισε μία θέση στο βάθρο. 

«Αυτός είναι… τρελός και μπορεί να το κάνει», μας έλεγαν από το πρωί οι άνθρωποι του στίβου και ο τριπλουνίστας τους δικαίωσε. Ο πρωταθλητής μας είχε πρώτο άλμα στα 16,55, το δεύτερο άκυρο και στο τρίτο έφτασε τα 16,78, το οποίο αποτελεί καλύτερη εφετινή ατομική επίδοση και ήταν ένα άλμα που έκανε τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι να σηκωθεί όρθιος στις εξέδρες για να χειροκροτήσει τον αθλητή. Το πέμπτο άλμα ήταν άκυρο και στο έκτο έφτασε τα 16,31.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νέλσον Εβόρα με 17,10 και το ασημένιο ο Αλέξις Κοπέλο με 16,93.

*Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο επί κοντώ όπου ο Κώστας Φιλλιπίδης πλασαρίστηκε στην 5η θέση με 5,75, ενώ είχε τρία άκυρα άλματα στα 5,80. 

Ειλικρινής ότι δεν περίμενε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο postgame/FWS Radio ο Δημήτρης Τσιάμης.

«Δεν περίμενα να διεκδικήσω μετάλλιο. Περίμενα να περάσω στον τελικό και να μπω στην 6άδα. Ήταν ένας χαμηλός αγώνας, με τους αθλητές να δείχνουν ότι δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Έκανα ότι καλύτερο μπορώ και ευτυχώς μπόρεσα να κατακτήσω το μετάλλιο”, δήλωσε ο Σπύρος Τσιάμης.

Στην συνέχεια,αναφέρθηκε σε τεχνικά σημεία στα άλματά του:

«Κατάλαβα ότι σήμερα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Προσπάθησα να διαχειριστώ την ενέργειά μου. Βγήκε το μεγάλο άλμα στο κατάλληλο σημείο και κατάφερα και κατάκτησα το μετάλλιο”.

-Ακολούθως αναφέρθηκε στην παρουσία του Πομάσκι στην κερκίδα

Ο Πομάσκι δεν είναι ο προπονητής μου αλλά σήμερα με στήριξε και με βοήθησε ιδιαίτερα. Έκανα το χρέος μου και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά καταφέραμε και κάναμε περήφανους τους Έλληνες που πέρασαν δύσκολα στις πρόσφατες πυρκαγιές”.

-Τέλος, αναφέρθηκε για το αν θα είναι «παρών’ στο Παγκόσμιο του Κατάρ το 2019

«Συνεχίζω τον αθλητισμό και θα τον συνεχίσω όσο μπορώ και πηδάω πάνω από τα 17 μέτρα. Έχω δυνατό σώμα και δεν είχα πολλούς τραυματισμούς. Φέτος, έπρεπε να κάνω μεγαλύτερες επιδόσεις και είμαι τυχερός που αυτή έγινε στον τελικό και κατέκτησα το μετάλλιο.Το μετάλλιο είναι η υπέρβαση. Θα είμαι ακόμα πιο έτοιμος και στο Παγκόσμιο του 2019. Η ηλικία είναι απλά αριθμοί. Αν νιώθεις καλά, μπορείς να πετύχεις τα πάντα”, κατέληξε.

Πηγές:

http://www.kathimerini.gr/979729/article/epikairothta/a8lhtismos/xalkino-metallio-sto-epi-kontw-gia-ton-tsiamh

http://fws.gr/quot-ypervasi-to-metallio-quot/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments