Έμπορος ναρκωτικών και με επιθετική σχιζοφρένεια ο Έντι Ράμα σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα τόλμησε μετά την δολοφονία του Έλληνα ήρωα Κ.Κατσίφα από την αστυνομία του να τον αποκαλέσει «τρελό».

Πρωτοσέλίδο στην Αλβανία είχαν γίνει οι καρτέλες Νευροχειρουργικής Κλινικής των Τιράνων, με το όνομα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, οι οποίες όπως υποστηρίζει το αλβανικό διαδίκτυο δείχνουν ότι ο Ράμα έχει βεβαρυμένο παρελθόν σχιζοφρένειας και νοσηλεύτηκε για το λόγο αυτό μάλιστα τη δεκαετία του 1990 στα Τίρανα και στο Παρίσι ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου του αλβανικού syri.net:

«Το δίπλωμα του Έντι Ράμα και οι βαθμοί του»!

Ιδού και το «δίπλωμα»:

Ιδού και χωρίς την σφραγίδα του αλβανικού σάιτ. Όνομα: EDVIN (EDI)

Όνομα Παρτρός: KRISTAQ

Επώνυμο: RAMA

Η καρτέλα έχει ημερομηνία 16.05.1982.

Γεννημένος το 1964, δηλαδή είναι οριακά ενήλικας και έχει ήδη σοβαρά προβλήματα.

Διαβάζεται καθαρά η επιθετική ψυχοπάθεια του – psikiza agresive, στα αλβανικά.

Στο υποσημείωμα του εξιτηρίου ο γιατρός γράφει: Βγαίνει βελτιωμένος απο το νοσοκομείο στις 18.05.1982 και πρέπει να είναι υπό παρακολούθηση. Να περνά από εξετάσεις κάθε 3 μήνες.

Σημειωμένο με κόκκινο στιλό είναι το όνομα του Έντι Ράμα. Συγκεκριμένα  όπως υποστηρίζεται από αλβανικά ΜΜΕ ο Έντι Ράμα νοσηλεύτηκε τα έτη 1991-1997

Μάλιστα καταγράφτηκε ως ιδιαίτερα βίαιος κατά της μητρός του και δύο πρώην συντρόφων του. Η επιθετική του σχιζοφρένεια ήταν η αιτία χωρισμού του με την πρώην σύζυγό του.

Στο Παρίσι πήγε για επιπλέον θεραπεία καθώς στα Τίρανα δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Mάλιστα Αλβανός δημοσιογράφος και εκδότης της αλβανικής εφημερίδας «‘Rilindja Demokratike» Bledi Kasmi σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει.

«Έτσι για να θυμόμαστε, από την στιγμή που κάθε έθνος έχει την κυβέρνηση που του αξίζει, ποιο άλλο έθνος στην παγκόσμια ιστορία είχε σαν πρωθυπουργό κάποιον με τέτοιο είδος διπλώματος»!

Ο εκδότης της εφημερίδας TEMA, Μέρο Μπάζε, επίσης πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις κατά του Αλβανού πρωθυπουργού, δημοσιεύοντας την καρτέλα ασθενούς και άλλες ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- πως νοσηλεύτηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αρ. 5 των Τιράνων, για … σχιζοφρένεια.

Σύμφωνα με το TEMA, o Αλβανός πρωθυπουργός έχει νοσηλευτεί συστηματικά στην Νευροχειρουργική Κλινική  του εν λόγω νοσοκομείου

Στη συνέχεια, ύστερα από συστάσεις της ιατρικής επιτροπής εστάλη στο Παρίσι για μια πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση κι εντατική θεραπεία.

«Οι πρώτες ενδείξεις της ασθένειας του Ράμα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, πράγμα που εμπίπτει με τις τακτικές επισκέψεις του στα νοσοκομεία. Όπως αναγράφεται στις κλινικές καρτέλες και βάσει των ομολογιών των θεράποντων ιατρών, ο ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του. Αυτό υποχρέωνε την οικογένεια να ζητούσε πάντα τη βοήθεια του νοσοκομείου. Εκείνη την εποχή, έχοντας υπόψη ότι ο πατέρας του Κριστάκι Ράμα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της νομενκλατούρας, στον Έντι επιφυλάσσονταν ιδιαίτερη μέριμνα στους νοσοκομειακούς θαλάμους όπου νοσηλευόταν» σημειώνει η εφημερίδα, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που προκάλεσαν αίσθηση στη γειτονική χώρα.

Η χρήση βίας έναντι της μητέρας και της συζύγου του εκείνης της περιόδου υποχρέωσαν τις αρχές ώστε για τον ασθενή Ράμα να εφαρμόσουν ειδική ιατρική αγωγή, η οποία συνεχίστηκε στο Παρίσι. Η διάγνωση για την οποία συμπέρανε το ιατρικό τιμ, όπως φαίνεται κι από την κλινική καρτέλα του, ήταν «βεβαρυμμένη σχιζοφρένεια» με συμπτώματα χρήσης βίας που εμφανίζεται έναντι των μελών της οικογένειας κι υπόλοιπων ατόμων. Η σχιζοφρένεια προκάλεσε επιθετική κατάθλιψη και διακυμάνσεις μνήμης που συνοδεύονταν με αϋπνίες του ασθενή Ράμα» συνεχίζει το δημοσίευμα του TEMA.

Στο θέμα, αναφέρεται με συνεχείς αναρτήσεις και η ενημερωτική πύλη syri.net δημοσιεύοντας ιατρικά έγγραφα από το βεβαρυμμένο παρελθόν του Ράμα

Πριν ένα χρόνο, μιλώντας από το βήμα της αλβανικής βουλής,  ο πρώην  πρωθυπουργός  Σαλί Μπερίσα, συνέστησε στον Ράμα… ιατρικές εξετάσεις μετά από τις συχνές εξάρσεις στις ομιλίες του στο Κοινοβούλιο.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε  την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία, σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «News24», κατηγόρησε τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, Έντι Ράμα ότι εμπλέκεται άμεσα και … ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία. Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ναρκωτικά κρύβονται σε αλβανικές σήραγγες».

«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπλέκεται άμεσα στην παραγωγή και τώρα στη συλλογή των ναρκωτικών». Πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, είναι πραγματικές και δήλωσε ότι «είχε έναν ρόλο στην οικογενειακή συμμορία Χαμπιλάι, η οποία έκανε μεγάλη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία, όπως εντόπισε η ιταλική εισαγγελία κατά της μαφίας». Είπε ακόμη ότι «ο αδελφός του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Φαστμίρ Τζαφάι είναι μέλος μεγάλης αλβανικής μαφιόζικης ομάδας που κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο εξωτερικό», όπως σημειώνει η εφημερίδα.9

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ράμα τον Απρίλιο του 2018 δέχθηκε επίθεση με αλεύρι από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης εντός του κοινοβουλίου.

Οι βουλευτές προχώρησαν σε αυτή την πράξη, θελοντας να παρομοιάσουν το αλεύρι με κοκαϊνη, κατηγορώντας τον Ράμα για σχέσεις με το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να μη δώσει έκταση στη διαμαρτυρία, αλλά στη συνέχεια έπεσαν ακόμα και αυγά, με τον υπουργό Εξωτερικών να απαντά πετώντας ένα μπουκάλι νερό στους διαμαρτυρόμενους.

Δείτε το βίντεο:

Κόλαφος επίσης είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία και τον Έντι Ράμα αφού “δίνει” στεγνά την κυβέρνηση λέγοντας πως “η διακίνηση των ναρκωτικών  γίνεται με την βοήθεια του κράτους”.

Πιο συγκεκριμένα, η EE «καίει» την αλβανική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ε. Ράμα αφού μυστική έκθεση για τα ναρκωτικά από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι οι αστυνομικοί στην Αλβανία συνεργάζονται με τους καλλιεργητές κάνναβης!

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στην «ABC News» και αφορά στοιχεία του 2016. Αποστάλθηκε στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, του Γραφείου της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους όπως αναφέρει το αλβανικό panorama.

Τα εμπιστευτικά έγγραφα επισημαίνουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διεθνείς διακινητές ναρκωτικών συνεργάζονται με τους Αλβανούς παραγωγούς όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι δαπανούν περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ για αγορά ναρκωτικών, αναφέρει η έκθεση. Στο ABC αναφέρεται ότι στο δίκτυο συμμετέχουν και εκατοντάδες ένοπλοι Κοσοβάροι εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Οι Ιταλοί, με τη σειρά τους, επισημαίνουν ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ ανησυχητικό, ζητούν να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν για να παραλύσει το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προέρχεται από την Αλβανία καθώς έχουν κατακλύσει την χώρα τους

Στην έκθεση του 2016, αναφέρεται ότι η ‘Guarda di Finanza’ και το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιούν αεροσκάφη για τη φωτογράφηση φυτειών ναρκωτικών, αλλά αυτή η στρατηγική δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική στην πράξη.

Η έκθεση για την Αλβανία, αναφέρει ότι η καλλιέργεια των ναρκωτικών γίνεται σε εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος, μέσα σε σήραγγες, σε αποθήκες κλπ. ενώ η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων ζήτησε τη σύλληψη του υπουργού Εσωτερικών-επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας, εκείνης της εποχής, του Σαϊμίρ Ταχίρι.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, υπάρχουν υποψίες ότι έχει ευνοήσει την εγκληματική ομάδα των αδελφών Χαμπιλάι, να διαπράξου παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατά την περίοδο 2013-2017.

Η καταγωγή της μητέρας του είναι απο το Βούνο της Χιμάρας ενώ σύμφωνα με το himara.gr είχε ενεργή συμμετοχή η οικογένειά του στην κυβέρνηση του Χότζα κάτι που επίσης μας το επιβεβαιώνουν Βορειοηπειρώτες ομογενείς

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες από ομοεθνείς μόνο την Ορθοδοξία (προφανώς λόγω μητρός) είχε γνωρίσει αλλά ο ίδιος δήλωνε άθεος, προφανώς για να ανέβει επί κομμουνισμού στην ιεραρχία (ήταν της «μόδας» τότε να το παίζουν άθεοι και είχαν εξασφαλισμένη κομματική άνοδο)

Ο πατέρας του Έντι, είναι Κριστάκ Ραμα με καταγωγή απ’ το Δυρράχιο και γλύπτης στο επάγγελμα. Οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν βλάχο αλλά οι ομογενείς μας λένε ότι ήταν Αρβανίτης δηλαδή ελληνικής καταγωγής και αυτός. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα και θωρούνταν ο προσωπικός του γλύπτης.

Φυσικά και οι Βλάχοι είναι ελληνικό φύλο άσχετα που δεν αρέσει αυτό στους Αλβανούς. Ο πατέρας του είχε σκαλίσει άγαλμα για τον Χότζα στο Αργυρόκαστρο

Μητέρα του είναι η Ανέτα Κολέκα απ’ το χωριό Βούνο της Χιμάρας, με σπουδές ιατρικής στην Πολωνία. Πατέρας της ήταν ο Πέτρος Κολέκας, πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Φλωρεντία.

Αδερφός του Πέτρου ήταν ο Σπύρος Κολέκας επίσης πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Ιταλία, όπου διετέλεσε υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης του 1942 και μετέπειτα, υπουργός του Χότζα για πολλά χρόνια. 

Το γένος της μάνας του Πέτρου και Σπύρου Κολέκα (προγιαγιάς του Έντι) είναι Νούση. Αδέρφια του πατέρα της είναι ο Γκόγκος και ο Κοσμάς Νούσης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε απ’ τους Αλβανούς και ο δεύτερος ήταν επί χρόνια πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα.

Η πρώτη γυναίκα του Έντι ήταν η ηθοποιός Ματίλντα Μακότσι απ’ της Δρυμάδες της Χιμάρας με την οποία έκανε έναν γιο και τον ονόμασαν Γρηγόρη (Grigor). Το παιδί και η πρώην σύζυγός του ζούσαν για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα αλλά τελικά επέστρεψαν στην Αλβανία. 

Η νυν σύζυγος του Έντι Ράμα, είναι η παιδαγωγός Λίντα Μπάσα με την οποία γνωρίστηκε λόγο της στενής φιλίας των παιδιών τους Γρηγόρη Ράμα και Ρέα Μπάσα όπου ήταν και συμμαθητές.

Ο Ράμα, ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μπάσκετ και έγινε και διεθνής με την εθνική ομάδα της Αλβανίας, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 μετανάστευσε στη Γαλλία και ακολούθησε καριέρα ζωγράφου. Στη συνέχεια επέστρεψε το 1998 στην Αλβανία έπειτα από πρόσκληση του Σοσιαλιστή Φάτος Νάνο και ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ το 2000 έγινε δήμαρχος Τιράνων για 11 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος, ο Ράμα άρχισε να «χτίζει» το εκσυγχρονιστικό προφίλ το οποίο τον ανέδειξε πρωθυπουργό, κατεδαφίζοντας αυθαίρετα κτίσμα, διαπλατύνοντας τους δρόμους και δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην οικολογία, μεγαλώνοντας τα πάρκα και φυτεύοντας χιλιάδες δέντρα, με αποτέλεσμα το 2004 να τιμηθεί ως ο καλύτερος δήμαρχος στον κόσμο από την City Mayors και ως ένας από τους «Ευρωπαίους Ηρωες» του περιοδικού Times το 2005.

Σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την Αλβανία, έβαψε με έντονα χρώματα όλες τις παλιές πολυκατοικίες. Ανοιχτό ροζ, κίτρινο, πράσινο, βιολετί… χρώματα, που έγιναν γνωστά ως «Τα χρώματα Ράμα».

«Αφού δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή τους, θα αλλάξω τη διάθεσή τους», είχε πει τότε ο ζωγράφος Δήμαρχος, με τους επικριτές του να υποστηρίζουν ότι επικεντρώνεται στις αισθητικές αλλαγές, μη επιλύοντας τα ουσιαστικά προβλήματα όπως η έλλειψη πόσιμου νερού και ηλεκτροδότησης.

Το 2003, μάλιστα, εμφανίστηκε ενώπιον του αλβανικού κοινοβουλίου σε μια εξεταστική επιτροπή για κατάχρηση των κονδυλίων από τον Δήμο. Κατά τη συνεδρίαση, ο Ράμα, χρησιμοποίησε ένα μεγάφωνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Τελικά, ο Δήμαρχος αθωώθηκε.

Το 2004, ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Δήμαρχος σε ένα διεθνή διαγωνισμό βασισμένο σε ψηφοφορία μέσω διαδικτύου. Επιλέχθηκε από το Time Magazine ως ένας από τους Ευρωπαίους Ήρωες για το 2005, ένα φόρο τιμής που δίνεται σε 37 ανθρώπους που αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Ενώ προηγουμένως, το 2002, του απονεμήθηκε το βραβείο Κόφι Ανάν υπό το πρίσμα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Ωστόσο, παρά τον εκσυγχρονισμό και την αλλαγή που υπόσχεται να φέρει στην Αλβανία, ο Ράμα δεν παρουσιάζεται μόνο ως ένας σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός καθώς οι κριτικές εναντίον δεν ήταν πάντα οι καλύτερες, καθώς έχει κατηγορηθεί για διαφθορά και κακοδιαχείριση χρημάτων.

Πηγές:

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/725848_psyhopathis-o-prothypoyrgos-enti-rama-me-tin-sfragida-alvanon-psyhiatron

https://europost.gr/i-psychiatriki-kartela-toy-rama-poy-apokalese-ton-katsifa-trelo/?fbclid=IwAR2QnEUOw8G3JhdPz4AN6p0mK-48DUaLg3RVUM8WgDLg5UmuAm5UVc8YDXc

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-9-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B5/

https://www.iapopsi.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3/

https://veteranos.gr/enti-rama-o-alvanos-pou-spoudase-ton-ethnikismo-ke-diloni-den-ime-fillelinas/

https://www.cnn.gr/news/prosopa/story/55714/o-sosialistis-zografos-i-fanela-me-to-no-3-kai-i-megali-alvania

http://www.enikos.gr/international/569896/skines-apeirou-kallous-stin-alvania-alevrosan-ton-enti-rama-mesa-

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/643819_otan-o-enti-rama-milise-apsoga-ellinika-ehei-elliniki-katagogi-lene-oi 

Πηγή Βίντεο: https://viralgreece.eu/enti-rama-o-ellinikis-katagogis-prothypoyrgos-poy-katadiokei-toys-ellines

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments