«Λυπάμαι που εκτίθεται και αποδοκιμάζεται-Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό»

«Καρφάρες» Άνθιμου σε Ιερώνυμο για συναλλαγή με Τσίπρα! «Λυπάμαι που εκτίθεται και αποδοκιμάζεται-Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό»

Για την πρόθεση συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης – εκκλησίας που φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» της TV100 και τα όσα είπε φανερώνουν κλίμα… εμφυλίου στις τάξεις της Ιεράς Συνόδου.

Ο κ. Άνθιμος επισήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον μακαριότατο».

«Εγώ λυπούμαι γι’ αυτό γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες,  γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας», σημείωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ναι. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».

Πηγή: https://thecaller.gr/ellada/anthimos-gia-ieronimo-lipame-pou-ektithete-kai-apodokimazete/?utm_source=onesigna

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Αριστερά του Κυρίου»-Σκληρή κριτική της «Εστίας» στον Μακαριώτατο.

Έντονα σχόλια στα πολιτικά, αλλά και στα δημοσιογραφικά, γραφεία έχει προκαλέσει το κεντρικό πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Εστία» της Τετάρτης 07-11-2018.

Και αυτό γιατί, η εφημερίδα, που εκφράζει τις συντηρητικές αρχές ενός μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, ασκεί σκληρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για την «Αριστερά του Κυρίου».

Στα βασικότερα σημεία του άρθρου, αναφέρει κατά λέξη η εφημερίδα: «Και ο αριστερός κ. Τσίπρας μεν, άριστα πράττει για τον εαυτό του. Για το πολιτικό μέλλον του ενδιαφέρεται… αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Η Εκκλησία;… Τι δουλειά έχουν ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία να καταστούν πολιτικοί κομπάρσοι στα αριστερά ανοίγματα του κ. Τσίπρα στις συνιστώσες του; «Αριστερά του Κυρίου είναι;»»

Και η εφημερίδα καταλήγει σε άλλα σημεία του πρωτοσέλιδου θέματός της με μία παράγραφο σκληρότατης επίθεσης στον ίδιο τον Μακαριώτατο, υπογραμμίζοντας με έντονες φράσεις και χαρακτηρισμούς τα εξής: «Λυπούμεθα! Και για τον κ. Πρωθυπουργό – μα προπάντων για τον Αρχιεπίσκοπο! Εάν όνειρό του είναι να αποτελεί μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του κ. Τσίπρα, όπως κάποτε απετέλεσε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του Γεωργίου Παπανδρέου στις χρυσές εποχές του Open Gov του λέμε ότι κάνει τεράστιο λάθος, λάθος που δεν έκαναν ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Δεν είναι ΜΚΟ η Εκκλησία της Ελλάδος, Μακαριώτατε! Λάθος σας τα είπανε. Λάθος τα λογαριάζετε!»

Πηγή: https://europost.gr/o-archiepiskopos-ieronymos-aristera-toy-kyrioy-skliri-kritiki-tis-estias-sto-makariotato/?fbclid=IwAR1bvl6IC8KFI49cHF5jY3_xCinYPn9jDV6efgCNJCGlxBcNlnHpIofG394

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments