Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Κ. Κατσίφα. Αντέδρασε βουλευτής του Σύριζα. Τζανακόπουλος: “Νότια Αλβανία” και όχι “Βόρεια Ήπειρος”

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Έπειτα από πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη – Διαφώνησε η Αννέτα Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», ανέφερε ο  Νικήτας Κακλαμάνης ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ωστόσο η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου φαίνεται πως προκαλεί εντάσεις και δυσφορία στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηδη, η κυρία Αννέτα Καββαδία πήρε σαφείς αποστάσεις, γράφοντας στο Τwitter ότι η σχετική πρωτοβουλία ήταν του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, και όχι της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής

Επίσης, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση επιβεβαιώνουν ότι το ζήτημα δεν συζητήθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων και πως η πρόταση για την τήρηση ενός λεπτού σιγή αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Κακλαμάνη. Προσθέτουν ωστόσο πως το προεδρείο δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

Πηγή: https://www.protothema.gr/politics/article/837148/enos-leptou-sigi-sti-vouli-gia-ton-konstadino-katsifa/

Τζανακόπουλος: “Νότια Αλβανία” και όχι “Βόρεια Ήπειρος”! “Γεωγραφικός προδιορισμός” μόνο δήλωσε για τη Βόρεια Ήπειρο

«Γεωγραφικό προσδιορισμό» και μόνο αποτελεί ο όρος «Βόρεια Ήπειρος» σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος με τον  τρόπο αυτό και απαντώντας σε ερώτηση του Star,  τάχθηκε υπέρ της χρήσης του όρου «Νότια Αλβανία», όπως ήδη πράττουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.         

«Συμφωνείτε με τον όρο ελληνική μειονότητα της Νότιας Αλβανίας ή με τον όρο ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου» ρώτησε συγκεκριμένα ο πολιτικός συντάκτης του Star Γιώργος Κολοβάτσιος, κατά το σημερινό briefing, τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Συμφωνώ με τον όρο ο οποίος είναι νομικά σωστός. Οόρος Βόρεια Ήπειρος είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός. Από εκεί και πέρα,  οι νομικές συμφωνίες προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναφερόμαστε στα γειτονικά κράτη». 

Πηγή: https://www.star.gr/eidiseis/politiki/441059/tzanakopoylos-mono-gewgrafikos-prosdiorismos-h-boreia-hpeiros?fbclid=IwAR2HSHxY9DL3fo7lJBwE6IaFhZteuqn3pLEnF_Zx7gmvf1tRN1rztqo1Ius#.W-SBp1en93U.facebook

 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments