Αποδοκίμασαν τον Κακλαμάνη για την ενός λεπτού σιγή στον Κατσίφα -«Κάντε μου πρόταση μομφής»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr ο κ .Κακλαμάνης επανέλαβε την άποψή του πως ο Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία ενώ -μιλώντας όπως είπε με την ιδιότητα του ιατρού- εξέφρασε τη γνώμη ότι σκοπός της αλβανικής πλευράς ήταν να σβήσει τα ίχνη της δολοφονίας εξ ου και κράτησε τόσες ημέρες το πτώμα.

«Σας μιλώ ως ιατρός. Οι Αλβανοί δεν έδιναν τόσες ημέρες το σώμα του Κατσίφα με σκοπό να σβήσουν τα ίχνη της δολοφονίας» είπε αρχικά ο κ. Κακλαμάνης ενώ δεν δίστασε να απευθυνθεί προσωπικά στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Θα έπρεπε να έχετε τηλεφωνήσει στον Αλβανό ομόλογό σας και να διαμαρτυρηθείτε εντονότατα για τη μη παράδοση του νεκρού στην οικογένειά του».

Αποστάσεις από τον Νικήτα Κακλαμανη και την  πρωτοβουλία που έλαβε  την προηγούμενη Παρασκευή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήρε σήμερα η  πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων δηλώνοντας ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κακλαμάνης δεν έπρεπε να αναληφθεί.

Οπως ανάφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Βούτσης «έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν το λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ότι έπρεπε να ειπωθεί. Η  πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί.

Ήταν και είναι γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων για  αυτό το τραγικό συμβάν Είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές δηλαδή τη  διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό το θάνατο. Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, αρα  αφού ήταν γνωστές  οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία.»

Με την θέση αυτή εκτός από τον ΣYΡIZΑ συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά της ένωσης κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη στιγμή που  ο Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του σώματος για την ενός λεπτού σιγή ήταν τυπικά νόμιμη, ωστόσο όμως πρόσθεσε πως για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων.

Ο Νικήτας Κακλαμανης που έλαβε τον λόγο στη διάσκεψη των προέδρων ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο ίδιος παραβίασε τον κανονισμό και μάλιστα σήκωσε το γάντι λέγοντας στους συναδέλφους του «αν θεωρείτε ότι παραβίασα  τον κανονισμό κάντε μου  πρόταση μομφής.

Καταλήγοντας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν παραβίασε ούτε τον Κανονισμό ούτε τους εθιμικούς κανόνες του Κοινοβουλίου προκαλώντας όποιον έχει αντίθετη άποψη να του καταθέσει πρόταση μομφής. Το σχετικό σενάριο ωστόσο απορρίφθηκε ομόφωνα.

«Κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ για δολοφονημένο»

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής ενώ  θετική στάση κράτησε και η  Χρυσή Αυγή οποία έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Πηγές:

https://www.iefimerida.gr/news/457975/apodokimasan-ton-kaklamani-gia-tin-enos-leptoy-sigi-ston-katsifa-kante-moy-protasi?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification

https://www.himara.gr/epikairotita/8002-n-kaklamanis-os-giatros-pisteuo-oti-to-soma-tou-katsifa-kratithike-gia-na-sbistoun-ta-ichni-tis-dolofonias

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments