Νερό στάζει δίπλα από τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Νερό από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου στάζει μόλις εκατοστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα που εκτίθενται εκεί, όπως επιβεβαίωσε αυτοψία του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα οι σταγόνες του νερού πέφτουν ακριβώς δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα.

Οι υπεύθυνοι του λονδρέζικου μουσείου είχαν τοποθετήσει το πρωί της Παρασκευής απορροφητικά χαρτιά στο σημείο, καθώς και πλαστικές πινακίδες που προειδοποιούν για το ολισθηρό πάτωμα.

Προηγούμενες φωτογραφίες έδειχναν στο σημείο πλαστικά δοχεία για τη συλλογή του νερού που έσταζε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα και για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρξε κίνδυνος για τα γλυπτά, το Βρετανικό Μουσείο απάντησε με γραπτή δήλωση: «Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σημειώνεται πάντως ότι την ώρα που εστάλη η δήλωση στον ΣΚΑΪ το νερό συνέχισε να στάζει.

Η δήλωση του Μουσείου προσθέτει: «Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο». Η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί και όχι μόνο στο σημείο από όπου βρίσκει δίοδο το νερό.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr/diethni/340543-nero-stazei-dipla-apo-ta-glypta-tou-parthenona-sto-bretaniko-mouseio/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments