Πασχάλης Τερζής: Πλέον η Μακεδονία θα ζει μόνο στις καρδιές μας

«Πλέον η Μακεδονία θα ζει μόνο μες στις καρδιές μας..Χρέος όλων μας να μεταδίδουμε την ιστορική αλήθεια στα παιδιά μας». Η δήλωση ανήκει στον Πασχάλη Τερζή, ο οποίος αν και έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και αρκετό καιρό, αντέδρασε άμεσα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής τοποθετήθηκε για το θέμα μέσω της σελίδας του στο Facebook, στην οποία έγραψε:

«Τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ δεκτά στην ελληνική λαϊκή συνείδηση με το όνομα “Μακεδονία”, διότι η Μακεδονία μας υπάρχει στις καρδιές των Ελλήνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας εδώ και 2.800 χρόνια.

Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα “Μακεδονία”, διότι αυτό ανήκει στους Έλληνες, που το κράτησαν τιμημένο με θυσίες, με αγώνες, με γλώσσα, με θρησκεία, με πολιτισμό.

Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλήσουν το όνομα “Μακεδονία”, διότι ποτέ δεν υπήρξαν κράτος με εθνική οντότητα.

Τα Σκόπια δεν μπορούν ποτέ να κρατήσουν το όνομα “Μακεδονία”, διότι ούτε πολέμησαν ποτέ αυτοτελώς για τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε παλαιά ούτε νεώτερη ιστορία, εκτός από εκείνη που εδημιούργησε και εκφράζει το ηρωικό κράτος της Σερβίας. Πώς θα ονομασθούν “Μακεδονία”;

Τα Σκόπια δεν μπορούν να λέγονται “Μακεδονία”, διότι οι πρόγονοί μας Μακεδόνες ήσαν ελληνικό δωρικό φύλο, με πρώτους άρχοντες ηγεμόνες από το Άργος της Πελοποννήσου και άρχοντα τον Αργείο Ηρακλείδη Περδίκα.

Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε ίχνος κληρονομικότητος από τους Έλληνες Μακεδόνες, διότι οι Μακεδόνες ανευρίσκονται στη Μακεδονία από τον Η π.Χ. αιώνα, ενώ οι Σκοπιανοί, ως Σλάβοι, εμφανίζονται στη Βαλκανική τον Ζ΄ αιώνα μ.Χ.

Τα Σκόπια δεν μπορούν να έχουν το όνομα “Μακεδονία”, διότι δεν ήσαν Χριστιανοί, αφού εξεχριστιανίσθησαν υπό των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου τον Θ΄ αιώνα, οι δε γηγενείς Μακεδόνες άρχισαν να γίνονται Χριστιανοί από τον Α΄ μ.Χ. αιώνα.

Τα Σκόπια δεν μπορούν να μονοπωλούν το όνομα “Μακεδονία”, αφού η εθνολογική πληθυσμιακή τους σύνθεση βοά για τις πολλές προελεύσεις του λαού των, με κυριότερη σε αναλογία, που δεν είναι βεβαίως υποτιμητική, τη σλαβική τους καταγωγή».

Πηγή: http://www.pontos-news.gr/article/189830/pashalis-terzis-pleon-i-makedonia-tha-zei-mono-stis-kardies-mas?fbclid=IwAR0kVDtVFA-lGwhzr5KKRLy9ASxiLwEygkycBnso3rAcZQ1kkwLMF9uLGXk

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments