Πολύ καλά εξελίσσεται η υγεία του Γέροντα Εφραίμ μετά την επέμβαση που έκανε

Πολύ καλά εξελίσσεται η υγεία του Γέροντα Εφραίμ, καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, μετά από στεφανιογράφημα στο οποίο υπεβλήθη το μεσημέρι της Τρίτης σε νοσοκομείο της Γερμανίας.

Όπως έγινε γνωστό, και έγραψε ο «Ε.Κ.», οι γιατροί έκριναν αναγκαία την επέμβαση με πέντε διαδερμικές στεφανιαίες παρεμβάσεις (PCI, αγγειοπλαστική με μπαλονάκι) και τοποθέτηση άλλων δυο στεντ σε στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς που ήταν κλειστές.

Σε προηγούμενη επέμβαση, προ δυο ετών τού είχαν ήδη τοποθετήσει 7 στεντ. Οι γιατροί συνέστησαν ηρεμία και ξεκούραση στον Γέροντα, αλλά και παραμονή στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Πατριαρχείου που εκδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα, έστειλε γράμμα στον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος υπέστη έμφραγμα την Παρασκευή, ενώ ήταν στην Ουκρανία για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γέροντας Εφραίμ είχε επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Οκτωβρίου του 2018 κομίζοντας αντίγραφο της εικόνας της Βηματάρισσας στη Μητρόπολη Ατλάντας.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%84-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B7-%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments